• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muk na Kalderonu, a Ronaldo tek stiže!

Autor mondo.rs

Dijego Simeone prvi put je izgubio meč Lige šampiona na stadionu Atletika. Za to je kriv Niko Gaitan, u večeri u kojoj je Ronaldo dokazao da se vraća u formu. "Bambi" Tošić blistao u pobedi CSKA nad PSV Ajndhovehom.

Dijego Simeone trener je Atletiko Madrida od decembra 2011. godine. Od tada, pa do večeras, NIKAD nije izgubio meč Lige šampiona na Visente Kalderonu.

Toj tradiciji, dugoj 11 utakmica, došao je kraj.

U večeri u kojoj je su i Mančester junajted i Mančester siti pobedili 2:1 posle preokreta, u kojoj se PSŽ prošetao Ukrajinom, a CSKA gazio, pa se branio od PSV Ajndhovena, navijače Atletika najviše će interesovati i odličan nastup Kristijana Ronalda.

Portugalac je u Malmeu postigao 500. i 501. gol u karijeri, a mogao je bar još dva-tri puta da zatrese mrežu, da pred golom domaćina nije stajao odlični Johan Viland.

Ovo su rezultati uzbudljive četvrte večeri Lige šampiona:

GRUPA A:

Šahtjor - PSŽ 0:3 (0:2)
/Orije 7', Luiz 24', Ibrahimović 90'/

Malme - Real 0:2 (0:1)
/Ronaldo 29', 90'/

Tabela: Real 6, PSŽ 6, Malme 0, Šahtjor 0.

GRUPA B:

Junajted - Volsfburg 2:1 (1:1)
/Mata 34'p, Smoling 54' - Kaliguri 4'/

CSKA - PSV 3:2 (3:0)
/Musa 7', Dumbija 22', 39' - Lestijen 60', 68'/

Tabela:  PSV 3, CSKA 3, Junajted 3, Volfsburg 3.

GRUPA C:

Atletiko - Benfika 1:2 (1:1)
/Korea 24' - Gaitan 37', Guedeš 54'/

Astana - Galatasaraj 2:2

Tabela: Benfika 6, Atletiko 3, Galatasaraj 1, Astana 1.

GRUPA D:

Menhengladbah - Siti 1:2 (0:0)
/Stindl 54' - Otamendi 65', Aguero 90'/

Juventus - Sevilja 2:0 (1:0)
/Morata 41', Zaza 87'/

Tabela: Juventus 6, Sevilja 3, Siti 3, Menhengladbah 0.

Zoran "Bambi" Tošić bio je najraspoloženiji srpski igrač. U trijumfu svojih "armejaca" u Himkiju asistirao je za jedan gol i iznudio penal pre drugog. Vladimir Rodić i Nikola Đurđić suprotstavili su se Realu sa Malmeom, ali su obojica bili zamenjeni pre kraja.

Aleksandar Kolarov namučio se u Nemačkoj, ali je njegov Siti ipak osvojio tri boda, kao i gradski rival "građana", takođe u utakmici protiv tima iz Bundes lige. Taj meč obeležila je asistencija Huana Mate za pamćenje.

Ljubomir Fejsa zaigrao je za Benfiku od 73. minuta i učestvovao u istorijskoj pobedi "orlova", koji su prvi put počeli učešće u Ligi šampiona sa dva vezana trijumfa. U prvom kolu savladali su Astanu, pa sada zauzimaju prvo mesto tabele Grupe C.

Najviše zasluga za blistavu noć Benfike ima fenomenalni Argentinac Nikolas Gaitan, koji je u 36. minutu poništio prednost Atletika za 1:1, a 15 minuta fudbala kasnije fenomenalno asistirao Guedešu za konačnih 1:2.

Crveno-beli favorit je pao, ali su ostali uglavnom opravdali tu ulogu.

Mančesterski klubovi su se namučili, ali i ostvarili slatke pobede. Junajted je gubio od Volfsburga, pa preokrenuo, Siti je gubio od Menhengladbaha, pa preokrenuo. I jedni i drugi slavili su 2:1.

Mata je "vukao" ekipu ne samo asistencijom za drugi gol, već i postigavši prvi, iz jedanaesterca koji je sam iznudio. Istovremeno, Džo Hart je "skinuo" penal domaćinu u Nemačkoj, odbranio još nekoliko konkrentih šuteva, ali nije mogao sam.

Pomoć je u poslednjih pola sata dobio od Nikolasa Otamendija (i Martina Demikelisa), koji su u 65. minutu dva puta prebacili loptu preko crte gola Menhengladbaha, a sudija Klemen Turpan priznao je tek drugi.

Odluka o pobedniku donesena je u poslednjem minutu, u kojem je Serhio Aguero bio precizan sa bele tačke, posle penala koji je takođe lično iznudio. Amerikanac Fabijan Džonson ga je faulirao, a Argentinac postavio konačnih 2:1.

Mnogo lakši posao imao je PSŽ u Ljvovu. Zlatan Ibrahimović dokusurio je u poslednjim trenucima Šahtjor, pogodivši za 0:3, u momentima u kojima je pobeda već bila ostvarena. Parižane je ka nova tri boda predvodio Serž Orije, golom za 0:1, pa asistencijom za 0:2.

U poslednjim trenucima pogodio je i Juventus, potvrdivši trijumf nad Seviljom (2:0). Torino i ove večeri slavi ime raspucanog Alvara Morate, prvog Španca koji je postigao po gol na pet uzastopnih utakmica Lige šampiona. Kakav učinak!

Njegov gol doneo je Staroj dami vođstvo 1:0, a Andalužane je dokrajčio Simone Zaza, tri minuta pre isteka 90.

Najviše pogodaka postignuto je u Himkiju, gde je CSKA pogađao u prvih 45 minuta za velikih 3:0, ali i promašivao (Dumbija, pre svih). Mnogi su očekivali miran nastavak, ali ne i Belgijanac Maksim Lestijen.

Mladi ofanzivac dva puta je zatresao mrežu "armejaca", nagovestio velilki povratak holandskog tima u meč, koji se ipak nije dogodio. Sličan scenario kao na utakmici BATE - Roma, odigranoj dan ranije.

Večeras je samo jedan meč završen remijem - i to prvi na programu, u Kazahstanu - a ukupno je viđeno 25 golova. Sledeće kolo Lige šampiona biće odigrano 20. i 21. oktobra, posle pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

OVAKO JE TEKLO VEČE:

KRAJ UTAKMICA!

90' Juventus je u finišu duplirao prednost, kao i Real - još jednim pogotkom Kristijana Ronalda. Pred poslednji sudijski zvižduk upisao se i Zlatan Ibrahimović. A Kun Aguero postigao je gol za pobedu Sitija u Nemačkoj, sa bele tačke!

- Nema promene rezultata, iako Ronaldo gađa sam gornji levi ćošak.

Ovo je Maksim Lestijen, momak o kojem se večeras takođe priča:

- Malo da se nasmejemo. Pogledajte šut Hesusa Navasa.

Ovako je Džo Hart odbranio penal Menhengladbahu:

68' PSV se vraća u život! Šou Himkiju! Holanđani su gubili 0:3, a 20 minuta pre kraja zaostaju samo gol. Strelac je ponovo Lestijen! Zanimljivo je da je Belgijanac i dalje zvanično igrač katarskog kluba Al-Arabi, koji ga je prošle sezone pozajmio Đenovi.

65' Siti izjednačuje u Nemačkoj! Otamendi je pogodio posle prekida i konfuzne gužve u šesnaestercu. 1:1! Biće uzbudljjvo do kraja. Doduše, lopta je i pre odlučujućeg šuta prešla crtu, nakon udarca Demikelisa.

60' PSV smanjuje zaostatak u Rusiji. Belgijanac Lestijen poslao je loptu u nebranjenu mrežu, na asistenciju Mahera. U međuvremenu, Di Marija nastavlja da promašuje u Ljvovu.

- Mančester siti sačuvao je mrežu na samo četiri utakmice od 30 u Ligi šampiona.

- Svi pričaju o spektakularnoj asistenciji Huana Mate. Za nekoliko minuta pogledajte je na našem portalu.

54' Menhengladbah je ipak probio odbranu Sitija! Džo Hart nije uspeo da spreči Larsa Stindla da dovede domaćina u vođstvo posle mnogo propuštenih prilika, na obe strane. Sada su "pali" golovi na svim utakmicama.

53' Junajted vodi 2:1! Strelac je Kris Smoling, na asistenciju Huana Mate. Preokret.

52' Džo Hart je spustio rampu pred svojim golom u Nemačkoj. Benfika sada vodi protiv Atletiko Madrida, nakon briljantne asistencije Nika Gaitana i egzekucije Gonsala Guedeša. Jan Oblak je mogao i morao bolje.

- Pogledajte golove Alvara Morate i Kristijana Ronalda:

Kratak siže poluvremena:

Najubedljivije vodi CSKA, protiv PSV Ajndhovena (3:0), u utakmici u kojoj je Zoran "Bambi" Tošić jedan gol namestio, a potom i iznudio penal. Po dva gola viđena su u Madridu i Mančesteru, gde je 1:1 na utakmicama Atletiko - Benfika i Junajted - Volsfburg.

Kristijano Ronaldo postigao je 500. gol u karijeri, za vođstvo Reala u Švedskoj, protiv Malmea, a PSŽ je dva zatresao mrežu Šahtjora u Ljvovu, a uz to propustio i nekoliko šansi za poveća prednost.

Jako zanimljivo poluvreme.

- Informacija za pauzu: 20 navijača Reala privedeno je u Malmeu.

Portparol policije naveo je da su dve osobe osumnjičene za napad, dok su ostali pritvoreni zbog "remećenja javnog reda". Nema informacija da je bilo povređenih u incidentu, prenosi AP.

Navijači španskog kluba odvedeni su u pritvor u centru Malmea, tri sata uoči meča.

- POLUVREME -

45' CSKA propušta šansu da dokusuri već pobeđeni PSV. Dumbija je prebacio gol sa bele tačke.

- Fenomenalno zvuči podatak da je Morata postigao bar po gol u svakom od svojih poslednjih pet nastupa u Ligi šampiona. U poslednjih devet, pogodio je sedam puta.

41' Vodi i Juve! Strelac je Alvaro Morata, a ko drugi?! Glavom, preko dvojice.

39' Bambi briljira u Himkiju! Sada je na njemu napravljen penal, koji je Dumbija pretvorio u velikih 3:0 za CSKA protiv Ajndhovena!

37' Izjednačenje i u Madridu! Niko Gaitan savladao je Jana Oblaka i posle skoro 800 minuta poslao loptu u mrežu tima sa Kalderona.

34' "Đavoli" izjednačuju. Strelac je Huan Mata. Poslao je Dijega Benalja u desnu stranu, a loptu u levu. Zaslužio je Junajted da izjednači.

29' Pogodio je i Real! Naravno, Kristijano Ronaldo. Isko mu je namestio šansu "na tacni". Kada je dao gol, pa proslavio u svom stilu, Portugalac je pokazao kažiprstom na Španca.

27' Runi promašuje prazan gol, Juventus - Sevilja i dalje 0:0, iako je u šutevima 9:0. U Himkiju se bruka Dumbija.

24' Još dva gola! PSŽ sada vodi protiv Šahtjora 2:0, pogotkom Davida Luiza. Orije je sada bio asistent, poslavši glavom loptu na koleno Brazilca. Atletiko Madrid poveo je protiv Benfike, a strelac je Anhel Korea.

22' CSKA duplira vođstvo! Mrežu Ajndhovena zatresao je naravno Dumbija, povratnik iz Rome.

20' Golova još nema, a lako je moglo da ih bude, jer u ovom trenutku Menhengladbah nije iskoristio penal protiv Sitija. Rafaelov udarac odbranio je Džo Hart.

- Ovako je Volfsburg poveo u Engleskoj.

7' Još dva gola! Ahmed Musa doveo je CSKA u vođstvo protiv PSV Ajndhovena, a Serž Orije je pogodio za PSŽ protiv Šahtjora. Bambi Tošić izveo je korner pre gola "armejaca".

6' Prvi gol u Mančesteru! Volfsburg vodi na Old Trafordu, golom Danijela Kaliđurija u 4. minutu! Italijan rođen u Nemačkoj prvi je zatresao mrežu ove večeri.

5' - Još nigde nema golova. Juče je u prvom poluvremenu "palo" 16 pogodaka. Samo u Minhenu pet.

Četvrta noć Lige šampiona počela je ludom utakmicom u Kazahstanu, gde je Nenad Erić umalo postao tragičar Astane, postigavši autogol. Srećom po njega, Galata je učinila uslugu domaćinu i takođe zatresla svoju mrežu, za konačnih 2:2.

Trenutni rezultati:

Ranije večeras:

Astana - Galatasaraj 2:2

Na terenu će biti još dvojica igrača iz Srbije - Nikola Đurđić i Vladimir Rodić, koji će u dresu Malmea igrati protiv Reala, za koji od starta nastupaju: Kejlor Navas - Arveloa, Naćo, Karvahal, Varan, Kros, Kasemiro, Isko, Kovačić, Ronaldo i Benzema. Biće to spektakl u Švedskoj!

Mančester junajted ugostiće Volfsburg uz ovu muziku sa razglasa. Dres "đavola" od starta će nositi De Hea - Darmijan, Smoling, Švajnštajger, Valensija, Mata, Šniderlin, Blind, Runi, Depaj, Marsijal.

Zanimljivo zvuči podatak da je u poslednjoj utakmici "đavola" protiv nemačkog tima u Mančesteru gol posigao upravo Švajnštajger. Naravno, u pitanju je bio duel Junajted - Bajern, završen rezultatom 1:1. To je bilo četvrtfinale Lige šampiona.

Srpski fudbal predstavljaće i Aleksandar Kolarov, koji je zauzeo mesto u startnoj postavi Mančester sitija na gostovanju Borusiji Menhengladbah. Belgijanac Kevin De Brujne vraća se u Nemačku, gde je donedavno igrao za Volfsburg, i nalazi se u odličnoj formi. Na poslednja tri meča postigao je isto toliko golova.

Zanimljivo je da Gladbah nikad nije izgubio kod kuće od rivala iz Engleske. Večeras će tu tradiciju od prvog minuta pokušati da ruše Džo Hart - Sanja, Demikelis, Kolarov, Otamendi, David Silva, Jaja Ture, Fernandinjo, Kevin De Brujne, Rahim Sterling i Kun Aguero. Dakle, najviše je Argentinaca (trojica), plus dvojica Engleza.

Naravno, na terenu će biti i Zoran "Bambi" Tošić, koji je sa svojim CSKA od 20.45 po srednjoevropskom vremenu ugostiti u Himkiju PSV Ajndhoven. Dakle, utakmica će početi u 21.45 po tamošnjem vremenu.

Gore je naveden broj Engleza u postavi Sitija, pa u tom pogledu zanimljivo izgleda podatak da je postava PSV Ajndhovena sastavljena od čak osmorice Holanđana, uz jednog Belgijanca (Lestijen), Meksikanca (Moreno) i Ekvadorca (Arijas).

Tošiću će najbliži saradnici u napadu "armejaca" biti Rus Alan Džagoev i nigerijski centarfor Ahmed Musa.

Sa klupe Benfike, naš Ljubomir Fejsa odgledaće bar početak utakmice protiv Atletika u Madridu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC