• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Partizan "na tapetu" zbog Novog Pazara?

Autor mondo.rs

Crvena zvezda namerava da prijavi Partizan disciplinskim organima FSS zbog utakmice protiv Novog Pazara u kojoj su crno-beli igrali sa "drugim timom".

 Zvezda tuži Partizan zbog meča u Novom Pazaru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Fudbalska Srbija je odavno podeljena na dva pola - severni i južni pol. Ili bolje reći na crveni i crno-beli pol i oko njih se okupljaju ostali. Taman kad izgleda da se strasti smiruju, izbiju nove svađe, prepirke... Da sve bude još zanimljivije, sve se dešava baš kada jedan od ta dva pola predstavlja Srbiju u evropskom fudbalu.

Mnogo prašine podiglo se posle utakmice OFK Beograd - Spartak (2:0). Subotičani su u Beograd došli sa drugim timom, a trener Stevan Mojsilović rekao je da on ima pravo da sastavlja tim kako hoće, dok je njegov klub prstom upro u Partizan i povukao paralelu sa utakmicom koju su crno-beli odigrali u Novom Pazaru, kada je trener Zoran Milinković izveo kombinovani tim u nameri da odmori nosioce igre pred važnu utakmicu protiv Steaue, koja je crno-belima garantovala opstanak u Evropi bar preko zime.

U međuvremenu, oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", koji je Subotičanima poručio, da se tako izrazimo, da ne mešaju babe i žabe i izneo precizne podatke o minutaži igrača Partizana i Spartaka. Fudbalski savez je reagovao i pokrenuo je istragu protiv OFK Beograda (koji se često pominje u mutnim radnjama) i Spartaka.

Ali, to, možda, neće biti sve.

Prema saznanjima "Sportskog žurnala", a o tome fudbalska čaršija bruji danima, i Crvena zvezda namerava da se umeša u celu priču tako što će prijaviti Partizan upravo zbog pomenute utakmice protiv Novog Pazara.

Zvezda će se pozvati na član 64. Propozicija Superlige u kojem piše da je svaki klub-učesnik takmičenja, dužan da utakmicu igra sa svojim najboljim timom, osim povređenih i kažnjenih igrača.

Partizan je u Novom Pazaru igrao u ovom sastavu:

Živko Živković, Miladin Stevanović, Miroslav Bogosavac, Miloš Ostojić, Lazar Ćirković, Saša Lukić, Saša Ilić, Nikola Trujić, Nikola Ninković, Petar Grbić i Nemanja Kojić.

Istina je da Milinković nije izveo najjači sastav, ali je isto tako i istina da su svi igrači (osim Kojića koji je u međuvremenu otišao iz Partizana) u kombinaciji za prvi tim, odnosno ili su na klupi, ili igraju. Uostalom, svi su na platnom spisku, što se isto može reći i za subotički Spartak.

Ipak, ovde je reč o motivima - koji je bio motiv Partizana, a koji Spartaka da ne izvedu najjači sastav?

Bilo kako bilo, odnosno ako Disciplinska komisija FSS pokrene istragu i protiv Partizana i nađe dovoljno dokaza protiv jednih i drugih, klubovima preti oduzimanje do devet bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC