• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" imaju dvojicu novajlija

Autor mondo.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić objavio je spisak igrača za utakmice sa Andorom i Litvanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope

  Na spisku mlade selekcije Srbije nalaze se imena dvojice debitanata - Srđan Plavšić iz Crvene zvezde i Marko Pavlovski iz Muskrona, kapiten omladinske selekcije do 19 godina koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Na Sivićevom spisku nalaze se:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta).
Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers).
Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Marko Pavlovski (Muskron), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Andrija Luković (PSV), Srđan Plavšić (Crvena zvezda).
Napad: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Aleksandar Čavrić (Arhus), Fejsal Mulić (Minhen 1860).

Na Sivićevom spisku se nalaze i nova imena - Srđan Plavšić i Marko Pavlovski, a tu je i Mijat Gaćinović.

"Kada sam došao rekao sam da radimo selekciju tima i zvaćemo igrače koji su bili evropski i svetski igrači. Ti momci zaslužuju poziv u reprezentaciju kako bi izborili veću minutažu u svojim klubovima. Đurđević je našao klub, počeo da daje golove, Grujić je 'eksplodirao' u Zvezdi, pa verujemo da će slično biti i sa Pavlovskim", izjavio je Sivić po objavljivanju spiska mlade selekcije.

On neće moći da računa na pomoć Sergeja Milinkovića Savića, koji je pozvan u A tim Srbije, ali ni na Uroša Đurđevića, koji se oporavlja posle operacije noge.

"Drago mi je zbog Sergeja, ali loša vest je da se Đurđević povredio i to su četiri gola manje, koliko su zajedno postigli. Moguće je da ćemo promeniti sistem jer su njih dvojica bila veoma važni igrači tima", rekao je Sivić i dodao da očekuje vezistu Lacija u ekipi za obaveze mlade reprezentacije u novembru.

Tomislav Sivić je istakao da njegov tim želi pobede u predstojećim duelima.

"Imamo nove zadatke, pred nama su mečevi sa Andorom i Litvanijom. Cilj nam je svih šest bodova. Ipak, trenutno mislimo o Andori i spremamo se maksimalno ozbiljno", rekao je Sivić.

Srbija je na startu kvalifikacija zabeležila ubedljiv trijumf nad Litvanijom (5:0) u Gornjem Milanovcu.

"Moramo ozbiljno da shvatimo svakog protivnika jer nema lakih. Ukoliko budemo imali pravi pristup rezultat neće izostati. Rezultati u grupi za sada su očekivani, borićemo se za prvo mesto sa Slovenijom i Italijom. Nadam se da ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini", jasan je Sivić.

Srbija će dočekati Andoru 7. oktobra u Novom Sadu, a šest dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC