• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih na terenu večeras, kapiten Stefan Babović, pokušao je da objasni koliko važan rezultat je Partizan ostvario večeras.

/Od reportera MONDA iz Nemačke/

Posle nekoliko sezona tokom kojih su generacije i generacije fudbalera Partizana pokušavale da objasne silne poraze na gostovanjima u Evropi, ovog puta kapiten Stefan Babović trebalo je da uradi suprotno – da objasni pobedu!

"Velika pobeda Partizana. Nikada nismo dobili u Nemačkoj", rekao je Babović u razgovoru sa našim reporterom iz Nemačke, Vladimom Sukdolakom.

"Moramo da budemo svesni šta smo uradili, ali u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Nema sad neke velike euforije, hajde da kažemo da je ovo bila istorijska pobeda, ali da odmah gledamo napred".

Augzburg – Partizan 1:3, tako da crno-beli posle pobede od 3:2 nad AZ Alkmarom u Beogradu imaju šest bodova u Grupi L i lideri su u konkurenciji tima poput Atletik Bilbaoa.

"Ljudi, moramo neke stvari da shvatimo. Govorili smo 'BATE Borisov ovakav-onakav', oni pobede Romu. Govorili smo 'AZ Alkmar nije nešto', oni pobede Bilbao. Realno je da smo pobedili dve velike ekipe i uzeli šest bodova u grupi u kojoj su svi realno jači od nas. I finansijski i organizaciono, kako god hoćete...", rekao je Babović i dodao:

"Imaju Altintopa, Matavža, Bobadilju... Igrače koji su plaćeni. Tu je bio i Trohovski, veliki igrač. Zato kažem da je ovo istorijska pobeda, bilo je ovo izuzetno lepo iskustvo za nas. Drago mi je da smo obradovali navijače, javnost, sve žive i mislim da će ovo biti veliki podstrek za dalje. Ovaj tim zaista vredi".

Kako je sve izgledalo na terenu?

"Govorio sam momcima u svlačionici da su to Nemci i da će igrati 90 minuta u 'fulu'. Kad smo primili gol malo sam se uplašio, jer sam znao da će da navaljuju 90 minuta, videli ste i sami kako su igrali? Napadaju, nema...", slegao je ramenima i naglasio:

"I mi smo njih, naravno, jer ova ekipa ima kvaliteta".


Publika na tribinama, ali i sami predstavnici kluba na Twitter profilu tokom utakmice, žalili su se da je Partizan treći gol dao ne poštujući "fer-plej", a svemu je prethodio vaš duel sa igračem Augzburga na sredini terena.

"Dali smo treći gol potpuno regularno, jer je njihov igrač pokušao da iscenira faul, nisam ga ni zakačio, tako da nema govora o nekom kršenju 'fer-pleja'", rekao je Babović.

Na opasku da, posle određenog vremena, jeste signalizirao rukama da rival leži na travi, rekao je sa osmehom...

"Jesam, pokazao sam na njega da leži, jer je ležao, ali dobro je što Žile nije izbacio loptu iz igre, već u gol".

Podrška?

"Vrhunska. Ovo što su naši navijači priredili u Nemačkoj, da nadjačaju ceo stadion, to samo mogu oni".

Dve pobede sa po tri postignuta gola?

"Ja mislim da je to za poštovanje".

Koja je bila teža?

"Obe su bile teške. Psihološki je bila teška protiv Alkmara, posle derbija, ali i ova, jer smo imali krizni period u domaćem prvenstvu".

Ko je bio junak?

"Žile (golman). Bio je odličan Žile, kratko je bio u krizi, a večeras je pokazao da je pravi golman, da je vrhunski kalibar, mi svi verujemo u njega", rekao je Babović na kraju razgovora.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC