• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Igrači su heroji, a Andrija biser!

Autor mondo.rs

"Stefan i Živko su odigrali jako dobar meč, a videli ste kakav je biser Andrija", kaže trener Zoran Milinković.

/Od reportera MONDA iz Nemačke/

Ni posle pobede, koju navijači, funkcioneri i fudbaleri Partizana nazivaju istorijskom, trener crno-belih Zoran Milinković nije obeležio osmesima.

Bar ne u javnosti.

S istim licem s kojim je izlazio pred novinare i kada je gubio utakmice, i jednako mirnim i staloženim glasom, popularni "Kiza" govorio je o utakmici Augzburg - Partizan završenoj rezultatom 1:3.

"Imali smo veoma težak meč, Augzburg je propustio puno prilika i pritiskao svih 90 minuta naš gol. Mi smo pokušali da to ispariramo i na pametan način sačekamo naše momente kada se pojavi prostor, tako smo u nekoliko navrata i u prvom poluvremenu dolazili u izgledne prilike. Pod jakim pritiskom Augzburga dobili smo crveni karton, ali su igrači pokazali da imaju karakter i kvalitet da iznesu ovakav meč", rekao je Milinković, trener koji će ostati upamćen kao onaj koji je crno-belima doneo prvu pobedu u gostima ikada u grupnoj fazi nekog evro-kupa:

"Partizan ove godine igra jako dobro u Evropi i daćemo sve od sebe da nastavimo ovako iako su protivnici veoma jaki i za respekt. Sjajan je osećaj pobediti u gostima u Evropi, nisam znao za taj podatak. Igrači su heroji mnogo toga su izdržali i napravili veliku pobedu za nas i za naše navijače koji zaslužuju veliko hvala za podršku koju su nam davali".



Osvrnuo se Milinković i na učinak pojedinaca iako u prvi mah nije imao nameru.

"Stefan je odigrao jako dobar meč. Ne bi bilo fer da ističem još nekoga, ali videli ste kakav je biser Andrija Živković, dete Partizana, svetski prvak. Živko imao fantastičan meč. Balažic i Oumaru su povredama platili ceh non-stop igranja. Ovo je 20. meč Partizana za nešto više od dva meseca", podsetio je Milinković.

Trener Augzburga Markus Vajncerl nije mogao da veruje šta su sve njegovi izabranici uspeli da promaše.

"Previše prilika propustili, nazad napravili greške i protivnik je to kaznio. Fali nam samopouzdanje i efikasnost u napadu, primljeni golovi su sled loših događaja. Živković je sjajno koristio sve naše propuste, jednostavno bio je pravi kad je trebalo, a mi smo mnogo promašivali. Ne mislim da smo komplikovali pred golom jednostavno nije nas išlo".

Da li vas je Partizan iznenadio nečim?

"Živković, Babović i Brašanac su nam pravili dosta problema, posebno Andrija koji je postigao dva gola. Nije još sve izgubljeno, verujem da možemo dalje", rekao je Vajcerl koji će sa ekipom doputovati u Beograd na meč poslednjeg, 6. kola u Grupi L, početkom decembra.

Ako pre toga ne bude smenjen, jer mu prilično loše ide i u Bundesligi i u Ligi Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC