• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grozni Čelsi ponižen još jednom!

Autor mondo.rs

"Plavci" poveli preko Vilijana, a onda katastrofa za četvrti poraz u prvenstvu. Nemanja Matić ušao, pa zamenjen zbog očajne partije.

Žoze Murinjo je pred utakmicu sa Sautemptonom rekao da mu je ovo "najgori period u karijeri", a agoniju je produžio i rezultat posle ove utakmice.

Čelsi – Sautempton 1:3!

Plavci su odlično otvorili utakmicu, bili agresivni i imali nekoliko šansi, a Vilijan je (ponovo) iz slobodnog udarca, ispostavilo se lažno, nagovestio dobru partiju svog tima. Sa skoro 30 metara udaljenosti iskosa, poslao je fantastičnu loptu koja je "preskočila" Stekelenburga, a onda od stative ušla u mrežu.

Koliko se Čelsi muči da postigne gol, toliko ih lako prima.

Već posle mesec i po dana nove sezone Čelsi je primio golova koliko u šampionskoj sezoni 2004/05 pod vođstvom istog čoveka. Odbrana sa kojom je osvojio titulu prošle sezone igra neprepoznatljivo. Mnogi će uperiti prste u Branislava Ivanovića i Džona Terija, kao najstarije, ali ništa bolji od njih nisu ni Cezar Aspilikueta i Gari Kejhil, ali i mladi Kurt Zuma.

Upravo greškama odbrane, golmanske, bekovske ili štoperske, Čelsi iz utakmice u utakmicu prima jeftine golove.

U nedelju je, za promenu, grešio Gari Kejhil. Njega je kod prvog gola "držao" Gracijano Pele, spustio fenomenalnu loptu grudima do Stivena Dejvisa koji je preciznim udarcem po zemlji savladao Begovića. Prvo je Matić izgubio loptu, a onda je Sadio Mane "izradio" Kejhila, okrenuo ga, a potom uz dosta sreće postigao gol za vođstvo.

Čelsi je uzalud pokušavao preko Azara i Falkaoa, koji je tražio penal pre drugog gola i dobio žuti karton za simuliranje, a novu izgubljenu loptu Belgijanca kaznio je tandem Mane – Pele, za 3:1.

I za istoriju!

Ovo je prvi put da je gostujući tim postigao tri gola na Stamford Bridžu kada je menadžer Čelsija Žoze Murinjo. I to dovoljno govori o nemoći ove ekipe.

A srpski fudbaleri?

Dušan Tadić je odigrao dobru utakmicu sa Sautempton, dok je Branislav Ivanović imao dobro prvo poluvreme i sreće da sudija ne svira penal zbog povlačenja Van Dajka, dok je u drugom trpio znatno veći pritisak.

Najgoru partiju imao je Nemanja Matić koji je ušao u 45. minutu, a onda ga je Murinjo "izvukao iz igre" u 75. minutu. Utisak je da možda ovo i nije bila izmena zbog toliko slabog fudbala, nego očitavanje lekcije, a neko je morao da posluži "za primer".

Ako se neko raduje reprezentativnoj pauzi koja sledi, onda su to fudbaleri Čelsija koji su i "oktobar" otvorili katastrofom.

Parovi 8. kola:

Čelsi - Sautempton 1:3 (1:1)
/Vilijan 10 - Dejvis 44, Mane 60, Pele 72/

Norič - Lester 1:2 (0:1)
/Mbokani 68 - Vardi 27p, Šlup 47/

Mančester siti – Njukasl 6:1 (1:1)
/Aguero 42, 49, 50, 60, 62, De Brujne 54 - Mitrović 18/

Aston Vila - Stouk 0:1 (0:0)
/Arnautović 55/

Bornmut – Votford 1:1 (1:1)
/Marej 29 - Igalo 45/

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (2:1)
/Flečer 10, Lens 22 - Dženkinson 45+1, Paje 61/

Kristal Palas - VBA 2:0 (0:0)
/Bolasi 68', Kabaj 89' p/

u nedelju:

Everton - Liverpul 14.30
Arsenal - Junajted 17.00
Svonsi - Totenhem 17.00

TABELA: Mančester siti 18, Mančester junajted (-1) 16, Kristal Palas 15, Lester 15, Vest Hem 14, Arsenal (-1) 13, Everton (-1) 12, Totenhem (-1) 12, Sautempton 12, Liverpul (-1) 11, Votford 10, Svonsi (-1) 9, Norič 9, Stouk 9, Bornmut 8, Čelsi 8, VBA 8, Aston Vila 4, Sanderlend 3, Njukasl 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC