• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real preživeo "Kalderon", Navas junak derbija!

Autor mondo.rs

Atletiko je bio na pragu prvog poraza kod kuće od Reala još od 2013. godine i na kraju propustio priliku da pobedi u "Derbi Madrilenju".

Kakva završnica na "Kalderonu"!

Od prve pobede Reala na stadionu Atletika u Primeri još od aprila 2013. godine, do umalo treće uzastopne pobede Atletika nad Realom.

Na kraju – 1:1 (0:1), pre svih zahvaljujući nepoželjnom golmanu Reala Kejloru Navasu, koji je u prvom poluvremenu odbranio penal Antoanu Grizmanu, a potom u 91. minutu skinuo čist zicer rezervisti Džeksonu Martinezu, kada je ceo stadion video loptu u golu za veliki preokret.

Posle sjajne akcije Daniela Karvahala, Karim Benzema se poklonio glavom za 0:1 u 9. minutu, posle čega je povratnik u tim posle povrede, kapiten Reala Serhio Ramos, priredio verovatno najgorih 10 sekundi u svojoj karijeri.

Izgubio je loptu, stigao nekako Fernanda Toresa i vratio posed na ivici šesnaesterca, ali mu je lopta pobegla, pa je u pokušaju da opet dođe do nje srušio Tijaga u kaznenom prostoru i skrivio penal, koji je Undijano Maljenko pokazao, a Grizman promašio.

Tačnije, odbranio mu je Navas, umalo poslat u Mančester junajted kao doplata za Davida De Heu. Navasu je to bio drugi odbranjeni penal ove sezone, bez da je primio gol sa bele tačke.

Standardno za ekipu Dijega Simeonea, Atletiko je srčano, oštro i ponekad grubo pokušavao da se obračuna sa slavnijim i bogatijim komšijom, crveno-beli napravili su duplo više faulova od Reala, ali su tek izmene u nastavku utakmice dovele do potpunog preokreta. Simeone je menjao ofanzivne igrače i podizao tempo, a Rafa Benitez pokazao jednu crtu svog karaktera kada je pred kraj utakmice izveo veoma korisnog strelca Benzemu i pojačao vezu uvođenjem Matea Kovačića.

Time, poslao je signal svom timu da je vreme da se brani, a što je još važnije poslao je signal rivalu da će se braniti i branio se. Panično.

U poslednjih 15-ak minuta domaćin je napadao u talasima, a jedan takav beg Martineza po levoj strani, posle jeftine greške Alvara Arbeloe, doveo je do izjednačenja. Igrao se 83. minut, Martinez je pretrčao Arbelou i sa gol-aut linije poslao loptu po zemlji, na stativu, Grizman nije uspeo da postigne gol, bio je izblokiran, ali i srećan da je lopta došla pravo na nogu još jednog rezerviste, Vijeta, koji je samo ćušnuo fudbal u mrežu i digao na noge 55.000 navijača Atletika.

To je bio znak za opštu inicijativu "atletija", Navas je zabeležio odbranu kola posle udarca Martineza sa 11, 12 metara, Marselo izbio loptu sa gol-crte u narednom napadu, a potom Rafael Varan u 94. minutu zabeležio važnu intervenciju za konačnih 1:1.

Od pomenute pobede Reala, pod vođstvom Žozea Murinja od 1:2, rezultati na "Kalderonu" su 2:2, 1:0, 4:0 i 1:1. Ovaj rezultat važan je za Simeonea, koji je burno proslavio gol, jer je Atletiko uoči "Derbi Madrilenja" izgubio dve utakmice, od Viljareala (1:0) u Primeri i Benfike (1:2) u Ligi šampiona, a na startu sezone bodove iz Madrida u derbiju odnela je i Barselona (1:2) pa "Čolu" sigurno ne bi bilo prijatno da je u razmaku od mesec dana kod kuće doživeo poraz i od drugog najvećeg rivala, Reala.

S druge strane, taktični Benitez zabeležio je i treći remi u osam kola šampionata, drugi u nizu posle onog na "Bernabeu" stadionu sa Malagom (0:0) i propustio priliku da se popne na čelo tabele, gde je i dalje Viljareal sa 16 bodova. Real, Selta i Barselona imaju po 15, Atletiko 13.

Nijedan od ovih klubova nije pobedio u 8. kolu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC