• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorija Ninkovića, gol Abua za četvrtfinale

Autor mondo.rs

Golom Abubakara Oumarua u 29. minutu, Partizan pobedio Voždovac 1:0 u osmini finala Kupa Srbije. Miroslav Vulićević polomio ruku.

Da nije bilo teške, jezive povrede Miroslava Vulićevića, prohladno popodne na stadionu na Vračaru, za Patizan bi bilo uspešno.

Nikola Ninković i Abubakar Oumru još jednom su potvrdili da su odličan tandem koji se kapira, a upravo njih dvojica su i bili kreatori trijumfa Partizana nad Voždovcem - 1:0 i plasmana crno-belih u četvrtfinale Kupa Srbije.

Ninković je spoljnom centrirao ka Abubakaru, gotovo da ga je pogodio u glavu, a Kamerunac je gol učinio još efektnijim jer se izvio u vazduhu i glavom je poslao u mrežu.

Ali, ono što se desilo koji minut pre odlučujućeg gola, šokiralo je sve na stadionu i kraj malih ekrana. Miroslav Vulićević je krenuo u prodor, na njega je startovao Nikola Srećković, koji nije imao nikakvu nameru da ga povredi. Desni bek Partizana se u padu oslonio na desnu ruku, koja se bukvalno prelomila!

Kakva jeziva scena! Igrači ove ekipe su se uhvatili za glave, a nesretni Vulićević, koji se ove jeseni vratio u tim posle još jedne teške povrede (noge), odvezen je u bolnicu.

"Ovo je pobeda za Vuleta", poručio je posle utakmice trener Partizana Ljubinko Drulović.

Zaista, mučna scena, koja jeste ostavila traga na igračima obe ekipe, pogotovo Partizana. 

Crno-beli su potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, sredina je odradila veliki posao, pa Voždovac, osim u finišu meča gotovo da nije ni zagrejao golmana Živka Živkovića, koji je posle nekoliko mečeva ponovo dobio šansu da stane među stative.

Voždovac je igrao bez potrebne energije da bi se ugrozio Partizan. Imali su želju "zmajevi", ali ne i ideju kako do gola Živkovića, osim u finišu kada su u nekoliko navrata pripretili (uglavnom posle kornera).

Partizan je odigrao koliko je bilo potrebno. Nije se potrošilo mnogo snage, što je važno za crno-bele koje za vikend očekuje novo iskušenje u prvenstvu, derbi protiv novosadske Vojvodine, koja je u usponu forme.

Pitanje je koga će u tim, umesto Vulićevića, uvrstiti Drulović. Na njegovom mestu je, posle povrede, na toj pozociji prinudno igrao Nemanja Petrović. Moguće je da će Drulović opet u štoperskoj liniji "upariti" Lazara Ćirkovića i oporavljenog Fabrisija, a da će na desnom boku igrati Ivan Bandalovski. No, videćemo.

U finišu utakmice, sudija Igor Stojiljković je prilično iznervirao sve u Partizanu, koji su msatrali da je olako dodeljivao žute kartine igračima Partizana.

Najzanimljiviji detalji meča:

- Više nego skromna poseta na Vračaru. Trenutno je na tribinama par stotina gledalaca.

6' - Prvi ozbiljniji napad Partizana, Ninković je sjajano primio loptu, ali je zaustavljen u trenutku kada je planirao da šutira ka golu Voždovca.

9' - Udarac Abubakara sa 16 metara, ali je izblokiran. Prvi korner za Partizan, ali bez rezultata.

12' - Kontra Partizana, Brašanac je oboren na 20-ak metara od gola. Slobodan udarac, gotovo po sredini gola. Ninković šutira i prebacuje gol... kao u ragbiju!

19' - Prvi udarac ka golu Partizana, ali je Jovan Stojanović pogodio visoku ogradu iza gola.

24' - Mučna scena na stadionu na Vračaru. Vulićević je bio u prodoru, oboren je, ali svi igrači su se potom uhvatili za glavu. Izgleda da je reč o težoj povredi ruke, na snimku je izgledalo kao da je POLOMIO desnu ruku. Nažalost jeste - reč je o prelomu desne ruke, prilikom pada. Zaista, ovaj momak nema sreće. Cela klupa Partizana, svi na terenu, kao i klupa Voždovca ustala je da pruži podršku Vulićeviću koji je sa bolnom grimasom odnet na nosilima. Potom je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Vulićević povreda
Izvor: YouTube



Pogledajte screenshot pada Vulićevića


27'- Umesto Vulićevića u igri je Nemanja Petrović.

29' - GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Ninković je odlično prošao po levoj strani, centrirao spoljnom, pogodio je u glavu Abubakara koji je glavom zakucao u mrežu!

Voždovac - Partizan 0:1
Izvor: YouTube


- DRUGO POLUVREME -

48' - Tečna akcija Partizana, Ninković je "navukao" trojicu igrača Voždovca na sebe, potom je prosledio loptu do usamljenog Babovića na visini šesnaesterca, ali je on loše primio loptu...

50' - Ninković je najraspoloženiji za igru, još jedan njegov prodor, potom odlična ideja, da loptu kroz srce šesnaesterca prođe od Andrije Živkovića, ali je omaleni vezista zakasnio u početnom koraku.

53' - Posle duge akcije Partizana, atraktivnog pokušaja Ninkovića iz "letećeg voleja", lopta je došla do Marka Jevtovića koji je raspalio sa 20-ak metara, ali pravo u golmana Voždovca, svog imenjaka - Marka Miloševića.

55' - Nova akcija Partizana, Brašanac je uleteo u kazneni prostor, uputio oštru loptu po zemlji, odbrana Voždovca je šalje u korner.

57' - Nekolicina igrača Voždovca, a pre svih Jovan Stojanović, Nikola Srećković i Nenad Marinković, koji je inače na pozajmici iz Partizana, probali su do sada nekoliko puta udarcima iz daljine, ali nije bilo pasnosti po gol Partizana.

62' - Prva izmena u Voždovcu. Umesto Nikole Srećkovića u igri je Obiora Odita, bivši napadač Partizana. Grobari su ga nagradili aplauzom.

68' - Izmena i u Partizanu. Stefan Babović predao je kapitensku traku Saši Iliću.

69' - Brza akcija Partizana, Živković je povukao loptu, prosledio je do Ninkovića koji je ulazio s leve strane u šesnaesterac, probao je iz prve, ali pravo u golmana Voždovca.

75' - Partizan potpuno kontroliše utakmicu, dobio je bitku na sredini terena, često je u fazi napada, doduše bez završnog udarca. Igrači Voždovca nemaju potrebnu energiju da bi eventualno nešto više uradili.

78' - Igrači Voždovca tražili su penal, smatrajući da je lopta pogodila u ruku Subića. Sudija je bio blizu i pokazao je da se igra nastavi.

80' - Korner za Voždovac, bilo je opasno po gol Partizana, ali je Živković u dva navrata uspeo da izboksuje loptu. U kontranapadu, Ninković je probao sa 18 metara, ali mu je lopta prešla preko noge.

83' - Nenad Marinković izvodi slobodan udarac sa leve strane, dobro je ubacio loptu, tražio je Oditu, ali je odbrana Partizana bila budna.

Usledio je protest klupe Partizana zbog, kako su smatrali, preoštro dodeljenog žutog kartona za Ninkovića. U beležnicu sudije Stojiljkovića upisani su Babović, Ćirković i Ninković iz Partizana, kao i Mihajlov iz Voždovca.

85' - Risto Ristović probao je da iznenadi Živkovića sa 30 metara, ali je šutirao po sredini gola.

86' - Voždovac sve opasniji - sam je Zlatković bio na ddrugoj stativi gola Partizana, ali je sam šest metara šutirao nekontrolisano.

87' - Svi su skočili sa klupe Partizana ponovo, jer je sudija dosudio faul za Voždovac nakon starta Saše Ilića. Snimak je pokazao da faula nije bilo. Ali, najdeblji kraj izvukao je Nikola Trujić, koji je kao rezerva, zbog protesta dobio žuti karton.

- izjave pred meč -

- Trener Voždovca Bratislav Živković se vratio na staru formaciju, sa tri centralna defanzivca: "I mi i Partizan igramo u najjačim sastavima. Očekujem dobru, agresivnu utakmicu mog tima i očekujemo povoljan rezultat".

- Trener Partizana Ljubinko Drulović: "Morali smo malo da osvežimo ekipu, težak nam je raspored, zgusnut. Voždovac je sigurno veoma motivisan i učiniće sve da nas iznenadi. Ali, spremni smo na tešku utakmicu i verujem u moje momke".

- sastavi -

VOŽDOVAC: Milošević, Stanković, Mihajlov, Jovanović, Radivojević, Sinđić, Miloš Pavlović, Srećković (od 62. Odita), Mašović (od 76. Zlatković), Marinković, Stojanović (od 70. Ristović).

PARTIZAN: Živko Živković, Vulićević (od 27. Nemanja Petrović), Bandalovski, Subić, Ćirković, Jevtović, Brašanac, Babović (od 68. minuta Saša Ilić), Ninković (od 90. Božinov), Andrija Živković, Oumaru.

Glavni sudija meča bio je Igor Stojiljković iz Beograda.

žuti kartoni: Mihajlov (Voždovac), Ćirković, Babović, Trujić, Ninković (Partizan).

Ostali parovi osmine finala Kupa Srbije:

SUBOTICA: Spartak - Bežanija 3:2
BEOGRAD: OFK Beograd - Donji Srem 5:0
JAGODINA: Jagodina - BSK Borča 2:0

Izveštaje sa navedenih utakmica pročitajte OVDE
----------------------------------------------------


NOVI SAD: Vojvodina - Inđija (15h)
KRUŠEVAC: Napredak - Radnički Niš (16.30h)
IVANJICA: Javor - Čukarički (17h)
BEOGRAD: Crvena zvezda - Borac (17h), direktan prenos na Arena sport 1.

***Ako ne bude pobednika u 90 minuta, odmah se izvode penali.

- Četvrtfinale je zakazano za 2. mart, polufinale za 16. mart i 20. april, a finale za 11. maj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC