• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Florentino Perez: Nismo krivi, nismo znali...

Autor mondo.rs

Predsednik Madriđana kaže da klub nije zvanično obavešten o suspenziji Čeriševa, ali su ga mediji demantovali

Real je napravio veliki gaf pošto je na meču protiv Kadiza u šesnaestini finala Kupa kralja u timu imao Denisa Čeriševa, igrača koji je bio pod suspenzijom, zbog čega mu preti diskvalifikacija iz tog takmičenja.

Ruski fudbaler je prošle sezone nastupao za Viljareal i zaradio je tri žuta kartona, zbog čega nije imao pravo nastupa za Madriđane na meču protiv Kadiza.

Rafa Benitez, trener Reala, kada je na poluvremenu meča saznao za to (obavestili su ga navijači Kadiza koji su skandirali "Čerišev mi te volimo", i "Čarišev ne sme da igra"), ostavio ga je na klupi, ali to nije umanjilo bruku "kraljevskog kluba".

navijači Kadiza
Izvor: YouTube

I sam Čerišev, strelac prvog gola u pobedi Reala nad Kadizom (3:1) je posle meča izjavio da iz Viljareala nije dobio informaciju da nema pravo nastupa, a dan posle velikog propusta oglasio se i predsednik Reala Florentino Perez.

I on je saopštio javnosti da u klubu nisu imali informaciju da je Rus pod suspenzijom.

"Uprava nije imala informaciju o suspenziji Čeriševa, jer nas niko nije obavestio o tome, iako je to neophodno po članu 341, paragraf dva Disciplinskog pravilnika Španske fudbalske federacije. Nismo znali za to jer nas o tome nisu obavestili ni Viljareal, ni nacionalni savez. Princip i osnovno pravilo kod svake kazne je da ona postaje aktivna tek kada stigne obaveštenje da je izrečena. Igrač nije lično obavešten, dakle kazna nije na snazi i što se nas tiče nikakva prekršaj nije napravljen", izjavio je Perez.

Mnogi su posle tog gafa prstom upirali i u Rafu Beniteza, ali je Perez odbacio svaku mogućnost da on snosi odgovornost za propust.

"Razgovarao sam sa trenerom. On je bio veoma uznemiren, kao i svi ostali u klubu zbog onoga što se dogodilo, ali je spreman da nastavi svoj posao u Realu", objasnio je prvi čovek kluba sa "Santjago Bernabeua".

Perezova i Realova neinformisanost teško da će "proći" kod nadležnih u Fudbalskom savezu Španije, budući da je neverovatan podatak da su mediji, poput "Marke" znali za to da je Čerišev suspendovan, a da njegov matični klub nije.

Taj list objavio je dokument koji potvrđuje da je ruski fudbaler na spisku suspendovanih igrača i da mu stoji zabrana nastupa na jednom meču, koji je Španska fudbalska federacija prosledila svim klubovima još 27. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC