• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Mnogo je važno da pobedimo Vojvodinu

Autor mondo.rs

U subotu od 14 časova derbi meč 20. kola Superlige Srbije. Partizan dočekuje Vojvodinu. Obe ekipe u usponu forme. Na sajtu Partizana zanimljiv opis Nenada Lalatovića, trenera Vojvodine. Alen Stevanović i dalje van stroja.

 PARTIZAN: Mnogo je važno da pobedimo Vojvodinu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Raspored takmičenja ne bira. Partizan je u seriji važnih i teških mečeva, a posle kup pobede u sredu nad Voždovcem, u subotu će na Topčiderskom brdu gostovati Vojvodina, dužnik iz prvog dela sezone kada je savladala i nadigrala crno-bele 3:2.

"Mnogo je važno da pobedimo, pre svega zbopg samopouzdanja pred utakmicu sa Augzburgom u Ligi Evrope, ali i zbog nastavka uspešne serije", rekao je trener Partizana Ljubinko Drulović pred derbi meč u subotu od 14 časova (direktan TV prenos na Arena sport 2).

Ulaz na utakmicu je besplatan, što je još jedan pokušaj Partizana da animira svoje navijače da popune stadion, koji je u većini prethodnih mečeva u prvenstvu zvrjao prazan.

U podršku publike, uzdaju se i trener i igrači.

"Želimo da budemo pravi, da nastavimo seriju dobrih rezultata i uveren sam da uz podršku naših navijača možemo do pobede", kaže Drulović.

Zla kob Partizana ove jeseni su povrede. Miroslav Vulićević je imao strašan pad protiv Voždovca, ali srećom pokazalo se da povreda ruke nije teža od onoga kako je u prvi mah izgledalo. Ali, Partizan će morati bez njega protiv Vojvodine, kao i bez veziste Alena Stevanovića, koji još nije počeo da trenira!

Upitan ko će zameniti Vulićevića na desnom boku, Drulović je odgovorio da razmišlja o nekoliko opcija. Zadovoljan je kako je Nemanja Petrović zamenio Vulićevića protiv Voždovca, iako je on izraziti levak, a moguće je i da će se Ivan Bandalovski vratiti na svoju "originalnu" poziciju.

O IZNENAĐENJIMA U KUPU

"Porazi Zvezde i Čukaričkog jesu iznenađenja, svrstavani su u krug favoruta za plasman u finale kupa. Ali, kup i jeste takmičenje u kojem možete da očekujete iznenađenja, a ekipe koje su ih napravile imaju kvalitet i zasluženo su prošle. Da li je nama otvoren put? Ne smemo tako da gledamo, jer se pokazalo da je kup specifično takmičenje. U četvrtfinalu su ostale sve superligaške ekipe i sve će pokušati da se domognu finala i trofeja. Možda nam je otvoren put, ali moramo da igramo kvalitetno da bi došli do finala".

Što se tiče Vojvodine, Drulović je "sipao" reči hvale i za tim, ali i za trenera Nenada Lalatovića, koji je preporodio ekipu. Vojvodina je vezala dve pobede u prvenstvu i treću u kupu protiv Inđije.

Svakako je da će doći motivisana u Humsku. Opasnost preti sa više strana, Mirko Ivanić igra odlično, ali su "lale" opasne i iz prekida.

"Dobro smo analizirali Vojvodinu, znamo sve njene kvalitete, izvrsne pojedince koji prave razliku. Ali, videli smo i neke lošije strane, pa ćemo to probati da iskoristimo. Nama je mnogo važno da pobedimo u subotu, pre svega zbog psihološke situacije pred Augzburg. Ne sumnjam u ove momke, mnogo puta su do sada pokazali da imaju karakter", dodao je Drulović.

Na sajtu Partizana je ovako predstavljen trener Vojvodine Nenad Lalatović, inače bivši igrač i trener Crvene zvezde.

"Ne treba mnogo objašnjavati kakav je susret na pomolu, s obzirom na kvalitet gostiju, posebno od trenutka kada je na njihovu klupu seo harizmatični, temperamentni i, nadasve, vrhunski učitelj fudbala - Nenad Lalatović. On je pri dolasku dobio u ruke raštimovani orkestar, da bi ekspresno uspeo da ih vrati u pravi tonalitet sa tri pobede u nizu. Doduše, u subotu neće predvoditi Vošu sa klupe, pošto odrađuje tromesečnu supenziju izrečenu još dok je bio trener Borca, ali to mnogo ne menja na konstataciji, da crno-bele očekuje izuzetno težak meč".

Partizan je trenutno na 4. mestu na tabeli sa 32 boda, a Vojvodina, koja je vezala dva trijumfa u prvenstvu, na 6. poziciji sa 28 bodova. Ovaj meč ima veliki značaj za obe ekipe, jer može da utiče na raspored za prolećni plej-of. Vojvodina je u prvom susretu ove dve utakmice, na svom "Karađorđu" pobedila 3:2 i motiva ne nedostaje ni jednima, ni drugima.

Cela konferencija za novinare

Drulović pred Vojvodinu
Izvor: FK Partizan/YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC