• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paje "iščupao" Francusku

Autor mondo.rs

U prvoj utakmici EURA 2016, između Francuske i Rumunije, domaćin poveo golom Olivijea Žirua, izjednačio Bogdan Stanku, a Dimitri Paje "skinuo paučinu" za pobedu.

Tri boda su tri boda i brzo će se zaboravit kako su osvojena.

Rumunija posle prvog kola u Grupi A ostaje sa nulom na tabeli, a Francuska će, dok Albanija i Švajcarska ne odigraju meč, sigurno biti lider.

Francuska - Rumunija 2:1 (0:0)!

Ceo plen osvojen je zahvaljujući Dimitri Pajeu i njegovoj "bombi" pod prečku u 89. minutu, u trenucima kada su Rumuni uveliko kontrolisali dešavanja na terenu.

Evo ga...


Premijerna utakmica EURA 2016 bila je, kada se sve sabere i oduzme, vrlo dobra. Sa dosta prilika i tri gola. Uzbudljiva do poslednjeg trenutka i na kraju su "trikolori" zasluženo pobedili. Imali su više prilika, igrali ofanzivnije, što je konačno i donelo rezultat.

Ni Rumuni nisu razočarali. Bez straha započeli su duel sa jednom od glavnih favorita trurnira i već u četvrtom minutu propustili idealnu šansu da povedu. Sprečio ih je Ugo Loris.

I Francuzi su promašivali, pogađali stative, ali je Olivije Žiru, konačno, posle greške golmana Ciprijana Tatarušana uspeo da pogodi mrežu u 58. minutu.


Ne bi trebalo zaboraviti da su Rumuni i na otvaranju drugog dela imali stopostotnu šansu kada je Bogdan Stanku šutirao pored gola. Isti igrač, ipak, je u 64. minutu pogodio cilj i to sa "kreča". Viktor Kašai je opravdano pokazao na penal, jer je Patris Evra nesmotreno startovao i onemogućio rumunskom igraču dalji prodor ka gol.

Posle izjednačenje tim Anhela Jordaneskua je uspeo da nametne svoj stil i da preuzme kontrolu nad terenom, dok je Francuzima malo toga polazilo za nogom.

A, onda je presudio individualni kvalitet Pajea. Čoveka koji je sam kreirao nekoliko prilika za "galske petlove" da bi ih na kraju izvukao iz lonca.

FRANCUSKA: Loris - Sanja, Koščielni, Rami, Evra - Matuidi, Kante, Pogba (od 77' Marsijal) - Paje (od 90' Sisoko), Žiru, Grizman (od 66' Koman).

RUMUNIJA: Tatarušanu - Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac - Stančiu, Hoban, Pintili - Popa (od 82' Torže), Andone (od 61' Alibek), Stanču (od 72' Kipčiju).


TOK UTAKMICE:

Evropsko prvenstvo počelo je utakmicom između Francuske i Rumunije.

Posle 45. minuta rezultat premijernog meča Grupe A je 0:0. Ali, publika na stadionu u Sen Deniju mogla je da vidi nekoliko odličnih prilika, pre svega domaćina. Seriju promašaja otvorila je, ipak, Rumunija.

Veliku priliku imali su Rumuni već u četvrtom minutu. Sa druge strane, Francuzi su bili miljenici sreće, a nju su zaslužili pre svega fenomenalnim Ugom Lorisom. Golman "trikolora" skinuo je zicer Bogdanu Stankuu, koji je posle kornera, pošto je lopta sa "prve" prebačena glavom na "drugu" stativu, samo postavio nogu, ali je sjajni čuvar mreže Totenhem odlično reagovao.

Domaćini su uzvratili u desetom minutu.

Olivije Žiru je "tukao" pored gola iz vrlo povoljne pozicije, a posle centaršuta Dimitrija Pajea sa leve strane i trzaja glavom napadača Arsenala.


Antoan Grizman je definitivno bilo najbliži golu u 14. minutu. Bakari Sanja je dobio upotrebljivu loptu na desnom krilu, odmah je video slobodnog fudbalera Atletiko Madrida, ali ga je lopta prošla... Ipak, Vlad Kirikeš je loše reagovao u srecu kaznenog prostora, tako da se Grizman našao u odličnoj prilici, ali je sa samo par metara, doduše, iskosa sa desne strane pogodio stativu posle udarca glavom.

I opet Grizman. U 36. minutu sreća je bila saveznik Rumunije, Paje je našao Grizmana, a ovaj pogodio igrača Rumunija, lopta je kao munja prošla pored leve stative. Sudija nije video korner.

U poslednjim trenucima prvog dela Žiru je glavom prebacio gol...


II POLUVREME

Rumuni su u 48. minutu imali još jednu idealnu priliku. Izbegao je Stanku ofsajd zamku, primio loptu na grudi, a zatim šutirao pored gola. Loris je ostao ukopan i samo je pogledmo ispratio loptu.

Ređaju se šanse!

Veliku prilliku imali su domaćini, samo nekoliko minuta pošto je Paje šutirao iz blizine u golmana Rumunije. Isti igrač je u 57. minutu sjajno ubacio u vatru Pola Pogbu, čiji udarac iz prve je fenomenano odbranio Anton Tatarašanu.

Ali...

Samo minut kasnije GOOOOL! Paje je ponovo odlično centrirao, a Olivije Žiru u skoku nadmudrio Tatarašanua i postigao gol. Čuvar mreže Rumunije napravio je veliku grešku!


Nije dugo trajalo vođstvo Francuza!

Već u 64. minutu Bogdan Stanku je iskoristio penal, koji je opravdano dosudio Viktor Kašai posle greške i starta Patrisa Evre. Nakon dve neiskorišćene prilike, treću, najbolju, Stanku je pretvorio u pogodak.


ŠOK... za Rumune!

Dimitri Paje odigrao je odličnu utakmicu i zaslužio je gol. Ali, on je postigao golčinu!!! Igrao se 89. minutu kada je opalio sa 17-18 metara i pogodio sam rašlje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC