• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bratski duel" pripao Švajcarskoj

Autor mondo.rs

Utakmica koja je ušla u istoriju evropskih prvenstava završena je bez iznenađenja, ali je malo nedostajalo da bude drugačije...

I drugi meč Evropskog prvenstva u Francuskoj završen je pobedom favorita, međutim, mora se istaći da su Švajcarci imali mnogo sreće u duelu sa debitantnom na evropskim prvenstvima - Albanijom. Slavili su 1:0, a lako je moglo da bude drugačije...

Sjajnim odbranama, posebno u 87. minutu, tri boda svom timu sačuvao je golman Jan Zomer.

Švajcarci su rano poveli, pogotkom Fabijana Šara u 5. minutu posle kornera, međutim, iako su od 36. minuta imali igrača više zbog drugog žutog kartona kapitenu Albanije, Loriku Cani, nisu uspeli da još jednim golom izbegnu neizvesnost u finišu. Albanci su prikazali veoma borbenu igru, ali je evidentno da im nedostaje iskustvo igranja velikih takmičenja...

Ova utakmica ostaće upisana u istoriju evropskih prvenstava kao prva u kojoj su se na suprotnim stranama našla dva rođena brata.

Taulant Džaka u dresu Albanije i godinu dana mlađi Granit u dresu Švajcarske.

Upravo je taj podatak privukao veliku pažnju sportske javnosti i tokom utakmice na društvenim mrežama mnogo više se pričalo o tome, nego o prilikama i igri dva tima, što samo pokazuje kakav je bio kvalitet meča.

Inače, čak sedmorica albanskih reprezentativaca rođeni su u Švajcarskoj, dok šestorica švajcarskih igrača imaju albansko poreklo!



ALBANIJA: Beriša - Agoli, Mavraj, Cana, Hisaj - T. Džaka (62. Kače), Kukeli, Abraši - Lenjani, Sadiku (82. Gaši), Roši (74. Cikaleši).

ŠVAJCARSKA: Zomer - Rodrigez, Đuru, Šar, Lihštajner - G. Džaka, Behrami - Mehmedi (62. Embolo), Džemaili (76. Frej), Šaćiri (88. Fernandez) - Seferović.

TOK UTAKMICE I VIDEO:

Kraj!

NAJBOLJA ŠANSA ZA ALBANIJU!


- Fantastični Jan Zomer sačuvao je, po svemu sudeći, pobedu svom timu maestralnom odbranom u 87. minutu! Gaši je vešto izbegao ofsajd zamku i našao se potpuno sam pred golmanom Švajcarske, ali nije uspeo da ga matira...

ŠANSA ZA ALBANIJU!

- Još jednom je Sadiku imao priliku da donese izjednačenje, ali je bio neprecizan iz povoljne pozicije u 76. minutu. Uspeo je da zatrese samo spoljni deo mreže.

ŠANSA ZA ŠVAJCARSKU!

- Maestralno je intervenisao Beriša u 67. minutu, kada je u kontranapadu pokušao da ga savlada Seferović. Pravovremeno je istrčao, skratio ugao i onda nogom odbranio šut napadaču Švajcarske. Da nije onako "zaplivao" kod primljenog gola, golman Albanije verovatno bi bio igrač utakmice po odbranama u dosadašnjem delu.

- Kontrolišu Švajcarci dešavanja na terenu u drugom poluvremenu, mada kao da nemaju preveliku želju da još jednim golom reše pitanje pobednika.

Poluvreme. Švajcarci deluju sigurnije, a posao im je olakšan isključenjem Cane, tako da će biti ogromno iznenađenje ukoliko ne osvoje tri boda.

CRVENI ZA ALBANCE!

Glupost kapitena Lorika Cane skupo je koštala Albaniju. U 36. minutu zbog naivnog, ali namernog igranja rukom dobio je drugi žuti karton i isključenje.



ŠANSA ZA ALBANIJU!

- Odličnu priliku imao je Sadiku da u 31. minutu donese izjednačenje svojoj selekciji, ali je švajcarski golman Jan Zomer sjajno reagovao i nogom odbranio njegov šut. Napadač Albanije našao se u šansi posle dugačkog dodavanja sa polovine igrališta, preko odbrane rivala.

GOOOL, ŠVAJCARSKA VODI!

- Samo pet minuta trebalo je Švajcarcima da povedu! Đerdan Šaćiri je centrirao iz kornera, a Fabijan Šar odlično skočio i iskoristio lošu procenu golmana Albanije, Etrita Beriše, da glavom pošalje loptu u mrežu.

gol
Izvor: YouTube

Prvi meč Grupe A već je odigran, a na otvaranju turnira Francuska je savladala Rumuniju 2:1 (0:0).

TABELA: Francuska 3, Švajcarska 3, Rumunija 0, Albanija 0.

U subotu se igraju još dve utakmice, u Grupi C se u 18 časova sastaju Vels i Slovačka, a u 21.00 Engleska i Rusija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC