• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kockasti": Mogli smo zabiti još dva, tri gola

Autor mondo.ba

Reprezentativci Hrvatske poslije pobjede nad Turskom složni u ocjeni da su bili mnogo bolja ekipa i da su mogli zabiti još nekoliko golova.

Hrvatska je u nedjelju savladala Tursku rezultatom 1:0 u prvom meču Grupe D i napravila veliki korak ka nokaut fazi.

Izabranici Ante Čačića odigrali su odlično, pogađali prečku nekoliko puta, a meč je ipak odlučio prelijep pogodak Luke Modrića.

"Od početka smo ušli u utakmicu onako kako smo se dogovorili i to se vidjelo. Bili smo puno bolja ekipa, mogli smo zabiti još dva-tri gola minimum. Najbitnije je da smo pobijedili na otvaranju i to će nam dati samopouzdanje za dalje", rekao je Modrić poslije utakmice.

Turci su pokušali da stvore pritisak u drugom poluvremenu, međutim, neuspješno.

"Nismo imali razlikoga za paniku. Svjesni smo koliku kvalitetu imamo, nije to bahato, imamo vjeru u naše sposobnosti, to smo i pokazali. Moramo nastaviti u istom ritmu, još ništa nije gotovo, ostaju nam još dvije utakmice, nadam se da ćemop nastaviti ovako i još bolje", rekao je veznjak Real Madrida.

Njegov rival u španskoj Primeri i saigrač iz reprezentacije Ivan Rakitić takođe je upozorio da ne smije biti opuštanja poslije pobjede nad Turskom.

"Svi koji znaju naše utakmice sa Turcima znaju da je uvijek bilo puno borbi, puno srca i svega. Možemo reći da je bolja ekipa uzela tri boda. S malo sreće mogli smo zabiti i drugi i treći gol. Pogodili smo stative, prečke.. ali možemo biti ponosni na igru. Moramo ovako nastaviti nema razloga da slavimo. Znamo naš mentalitet, da se brzo opustimo, to ne smijemo dozvoliti. Danas ćemo uživati u pobjedi, ali sutra idemo dalje", istakao je Rakitić.

Na terenu Parka prinčeva je sve prštalo od bespoštedne borbe o čemu svjedoči i zavijena glava Vedrana Ćorluke, kojem je nekoliko puta morala biti ukazana pomoć zbog krvarenja.

"Mi smo takvi da moramo dati 100 posto u svakom detalju. Danas smo svi skakali 'na glavu' kad vidimo Čarlija (Vedran Ćorluka op.a.), koliko puta mu se otvorila rana, da li će izaći, neće… bilo je i grčeva, ali sve je to dokaz koliko želimo, spremni smo i želimo ići dalje", rekao je Rakitić.

On je istakao da nije bilo straha od kazne za proouštene šanse i pogođene prečke.

"Svi znamo kako je u nogometu, da neka glupost može da okrene sve, ali bili smo baš dobri. Kada smo ušli na stadion rekli smo ako se ovdje ne bacimo na glavu, ne trebamo ni izaći".

Kapiten Darijo Srna rekao je poznatu istinu, da je na kraju najbitnija pobjeda, ali da je ona mogla biti mnogo ubjedljivija.

"Prva utakmica je najbitnija, možemo pričati šta hoćemo, ali ona mnogo toga znači. Napravili smo jedan veliki korak, ne treba dizati euforiju, traba biti na zemlji. Odigrali smo smo onako kako možemo, kako znamo, ispred nas su još dvije utakmice. Danas smo dokazali da možemo, žao mi je što nismo zabili još dva,tri gola, nismo imali sreće. Turska je imala jednu priliku u prvom poluvremenu, znači da smo bili homogeni kao ekipa i defanzivno i ofanzivno je bilo jako dobro. Dogovorili smo se poslije gola da je 0:0. Ako se povučemo to nije ta Hrvatska. Hrvatska je dobra kad ima loptu u nogama, kad ima kontrolu. Hvala navijačima na podršci i idemo napraviti drugi korak", rekao je Srna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC