• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Igrači moraju smršati 80 kg

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbalski klub Željezničar u subotu od 19:30 sati igra utakmicu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Krupe.

 Željezničar Krupa 8. kolo Premijer lige BiH najava Izvor: MONDO

"Naš sljedeći protivnik Krupa je u posljednjih nekoliko godina preskočila više rangova takmičenja. Ta njihova euforija nije fiktivna i do sada su uzeli jedanaest bodova. To je ekipa koja kroz tu euforiju živi i dalje. Ostalo je dosta igrača iz prošle sezone i pojačali su se igračima iz ekipa koje su ispale, a koji su bili nosioci igre u svojim klubovima. Zadnji rezultat pobijediti Slobodu s 3:0 bez dva standardna igrača je velika stvar. Ekipa koja je do sada najviše postigla golova i mislim da smo došli u poziciju da nemamo šta birati. Za nas su bitna samo tri boda", kazao je Petrović.

On je dodao da je igračima potrebno više samopuzdanja i da je to moguće provesti samo uz pobjedu.

Željo je u posljednja četiri susreta primio šest golova, a time se postavilo pitanje golmanske pozicije.

"Bio sam golman i sugurno mogu pričati iz tog ugla. Prebrzo mijenjanje golmana može izazvati katastrofaln posljedicu. Sa Kjosevskim sam pričao i imam puno povjerenje u njega i on je dobio zadatak da skine sedam kilograma i pratiću sta se događa. Za golmana je bitno da ima zaleđinu kod trenera", kazao je Petrović.

On je dodao i to da golman tima s "Grbavice" nije jedini koji mora smršati.

"Od 27 igrača koje na raspolaganju imam u prvom krugu njih 18 mora skidati kilograme u prvoj fazi. Očekujem da ekipa skine između sedamdeset i osamdeset kilograma", kazao je Petrović i naglasio da je igrači imaju "policijski sat" te da uoči utakmice ne smiju biti u gradu poslije 22 sata, a ostalim danima do 23 sata.

Petrović je dodao i to da ima puno povjerenje u Srđana Stanića koji se vratio u prvi tim, te Sandija Križmana koji je doveden kao pojačanje, ali koji nisu odradili pripreme.

Petrović je govorio i o navijačima.

"Pozitivno sam iznenađen da dolazim kao trener na prvi trening gdje doživljavam ovacije i to kao trener koji ovdje još nije ništa odradio. To možeš doživjeti u velikim gradovima gdje je narod zaljubljen u fudbalsku igru", kazao je Petrović i dodao da se nada da će i igrači imati podršku navijača jer im je to potrebno.

Izvor: MONDO

Prema riječima kapitena "plavih" Aleksandra Kosorića, pauza je dobro došla.

"Iza nas je turbulentan period loših rezultata. Iskoristili smo ovaj pauzu da podignemo sve segmente, pa i atmosferu u ekipi. Ona je dobra, s obzirom na kakvu situaciji se nalazimo. Potrebna su nam tri boda koja će olakšati klimu", kazao je Kosorić.

O narednom protivniku Kosorić kaže: "Igrali smo prošle godine s njima u Kupu i nisu naivan protivnik i svjesni smo da od prve do zadnje minute mora biti pristup na maksimalnom nivou i došlo je krajnje vrijeme da ne dozvolimo protivnicima da ne odnose bodove sa Grbavice".

Prije svega donio je disciplinu koja je bila potrebna ekipi jer je to bitan korak ka ostvorenju dobrih rezultata. Neki igrači su promjenom trenera i ta im promjena odgovara. Generalno svaka promjena donese nešto pozitivno.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota:
19:00 Zrinjski - Čelik (sudi: Dragan Petrović, Banjaluka) - Arena Sport 1
19:30 Željezničar - Krupa (Goran Paradžik, Ljubuški) - Moja TV

Nedjelja:
15:00 Olimpik - Radnik (Ermin Sivac, Zenica) - Arena Sport 1
15:30 Vitez - Sarajevo (Zoran Grbić, Prijedor) - Moja TV
16:30 Sloboda - Mladost (Ognje Valjić, Banjaluka) - BHT 1
19:30 Široki Brijeg - Metalege BSI (Haris Kaljanac, Sarajevo)

TABELA: Zrinjski 16, Mladost 13, Sloboda 13, Krupa 11, Sarajevo 10, Radnik 9, Široki Brijeg 9, Željezničar 8, Vitez 8, Metalege BSI 7, Čelik 5, Olimpik 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC