• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan herojski, slavio sa dva igrača manje (VIDEO)

Autor mondo.ba

Nevjerovatan meč na "Renato Dal'Ari".

Nevjerovatne stvari dešavaju se Milanu!

Tim Vinćenca Montele zaradio je dva isključenja na stadionu "Renato Dal'Ara", igrao sa devetoricom punih 30 minuta, ali je herojskom igrom uspio da prekine seriju od pet mečeva bez pobjede i slavi u gostima protiv Bolonje.

BOLONJA - MILAN 0:1 (0:0)

Zaostali meč 18. kola Serije A krenuo je odlično za goste. Dominirali su od samog starta i činilo se da bi domaćin, nakon debakla u prošlom kolu i rekordnog poraza od Napolija (1:7) prije četiri dana, mogao doživjeti novi neuspjeh pred svojim navijačima.

Ipak, Milanezi, koji su u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, nisu uspjeli da iskoristi svoje prilike u prvih 15 minuta.

Paleta je protiv Bolonje dobio već treći crveni karton ove sezone, što nije pošlom za rukom niti jednom igraču u "ligama petice".

Problem više za njih stvorila je povreda defanzivca Alesija Romanjolija u 31. minutu, a samo pet minuta kasnije ostali su sa desetoricom na terenu, jer je Gabrijel Paleta u ranoj fazi susreta zaradio dvije javne opomene.

Bolonji su na prethodna dva meča u Seriji A isključena čak tri igrača, a nakon crvenog kartona Palete na zvaničnoj Twitter stranici ovog kluba, koja je "briljirala nakon sramotnog poraza od Napolija, ponovo su bili spremni za šale. Napisali su: "Crveni karton i nije za naš tim!"

Sudbinu Palete pola sata prije kraja susreta doživio je i Juraj Kucka. Za samo pet minuta Slovak se dva puta našao u bilježnici arbitra Danijelea Doverija, pa je Milan morao da nastavi susret sa devet igrača.

Ipak, ni dva igrača više Bolonja nije uspjela da iskoristi. Imali su domaći par dobrih prilika, ali golman "rosonera" Đanluiđi Donaruma uspio je da sačuva svoju mrežu.

Milan je nedugo zatim opasno zaprijetio preko mladog Hrvata Marija Pašalića, ali je u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Bolonje Anđelom Da Kostom, uspješnija je bila "jedinica" domaćih.

A onda, odluka u 89. minutu.

Izdržali su gosti sve napore, odigrali herojski, za šta su nagrađeni minut prije kraja meča.

Herard Deulofeu je napravio sjajan prodor po desnoj strani, a onda uposlio usamljenog Pašalića, koji je iskoristio treću šansu na meču i donio ogromna tri boda Milanu.

...
Izvor: YouTube

SERIJA A - ZAOSTALI MEČEVI 18. KOLA:

Krotone - Juventus 0:2 (0:0)
/Mandžukić 60, Iguain 73/

Bolonja - Milan 0:1 (0:0)
/Pašalić 89/

TABELA: Juventus 57, Roma 50, Napoli 48, Lacio 43, Inter 42, Atalanta 42, Milan 40, Fiorentina 37, Torino 32, Sampdorija 30, Udineze 29, Kjevo 29, Bolonja 27, Sasuolo 27, Kaljari 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo 14, Krotone 13, Peskara 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC