• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li ovako i u sredu: Surova Barsa!

Autor mondo.rs

Za pobede na "Balaidosu", Selta je u Kataloniji platila previsoku cenu - 11:1 u dve sezone. Može li "Blaugrana" ovako i u sredu?

Fudbaleri Selte pobeđivali su Barselonu prošle i ove sezone, na svom "Balaidosu", rezultatima 4:1, pa 4:3.

"Osvete" u Kataloniji bile su surove.

Posle 6:1 prošle, "Blaugrana" je za poraz na "Balaidosu" uzvratila nebesko plavima sa 5:0 (2:0), za četvrtu uzastopnu La Liga pobedu od pariskog debakla i najavu (iako ovo možda zvuči preambiciozno) zanimljivog revanša sa Pari Sen Žermenom.

Posle dve pobede od 2:1, nad Leganesom kod kuće i Atletikom u Madridu, sastav odlazećeg trenera Luisa Enrikea u nekoliko dana napunio je goste na svom stadionu ukupnim rezultatom 11:1, jer se slično Selti na izletu u Barseloni proveo i Sporting Hihon.

Jedna "takva" pobeda od pet golova razlike biće neophodna prvaku Španije u sredu, 8. marta, da bi se izbacio PSŽ i potpuno, ali potpuno okrenula već izgubljena sezona.

Semafor:

1:0 - Mesi (24)

2:0 - Nejmar (40)

3:0 - Rakitić (57)

4:0 - Umtiti (61)

5:0 - Mesi (64)

Ako se to sve ukrsti sa padom forme Reala i činjenicom da, doduše sa utakmicom manje, prvak Evrope ima bod manje od Barselone u ovom trenutku, stvari u jednom od najvećih klubova sveta nisu više tako crne kao što su bile pre samo dve nedelje, kada je skupocen sastav doživeo jedan od najtežih poraza u 100 i kusur godina dugoj istoriji…

Ples pred oko 80.000 ljudi prvo je zaplesao neponovljivi Lionel Mesi, koji se našalio sa odbranom Selte za 1:0 u 24. minutu, a ispostaviće se da će omaleni doktor fudbalskih nauka do isteka 90. minuta postići još jedan gol i dva puta asistirati, odnosno da će Parižane dočekati u jezivoj formi - 38 golova i 15 asistencija na 37 utakmica ove sezone.

Na njegov pas u 40. minutu, Nejmar je divnim lobom povisio na 2:0, da bi u drugom poluvremenu kočnice popustile, pa se domaćin zaustavio tek posle pet postignutih golova u mreži tima koji je u sezoni 2014/15 pobedio u Kataloniji 0:1 i za to platio sa 11 golova u mreži u narednih 180 minuta igre na istom mestu.

Upravo je Selta ekipa koja bi mogla da "ostavi" Real Madrid ispod Barselone, utoliko što februarski duel ova dva tima u Vigu nije odigran zbog velikog nevremena, tako da ćemo odgovor na pitanje da li je Real, zapravo, iznad ili ispod Barse na tabeli saznati tek kada taj duel bude odigran naknadno. Kada? Još nije odlučeno, jer su i Real i Selta "aktivni" u evro-kupovima.

Barselonu posle Pari Sen Žermena očekuje serija mečeva u kojima bi mogla da nastavi seriju pobeda: Deportivo, Valensija, Granada, Malaga, Sosijedad... tako da je pitanje novog prvaka Španije itekako otvoreno.

Pročitajte rezultate današnjih utakmica, strelce, tabelu i parove sutrašnjih mečeva 26. kola Primere.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC