• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Svi osjećamo krivicu za poraz

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trener Željezničara razočaran nakon poraza od Širokog Brijega u polufinalu Kupa BiH. Goran Sablić blistao od sreće.

 Kup BiH Željezničar Široki 0:3, izjave Slavko Petrović i Goran Sablić Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Širokog Brijega potopili su na Grbavici ekipu Željezničara i ukupnim rezultatom 4:0 izborili finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener ekipe s Pecare Goran Sablić bio je prezadovoljan nakon večerašnje utakmice.

"Čestitao bih momcima, mislim da smo odigrali jako dobro i disciplinovano. Otvorili smo utakmici pogotkom. Drugi gol nam je dosta olakšao situaciju. Do kraja smo kontrolisali utakmicu. Sve u svemu zadovoljan sam”, kazao je Sablić.

“Dugo pratimo Željezničar. Jako je bitna priprema utakmice. Znali smo šta da očekujemo od ove utakmice. Naša priprema utakmice se razlikovala od priprema Željezničara, jer oni igraju na dva fronta”, kazao je Sablić koji je sportski pokušao da ublaži poraz domaćina.

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Ovaj poraz je teško pao Slavki Petroviću, strategu sarajevskog tima, koji je posebno razočaran zbog individualnih grešaka svojih izabranika.

„Sigurno nije lako kad već poslije četiri i po minuta napraviš grešku i daš protivniku da ti postigne gol. Već u jedanaestoj minuti došao je i drugi gol. Igrači su se pokušali vratiti. Mogli smo do poluvremena doći do 2:2, ali smo onda promašili penal i nekoliko šansi”, kazao je Petrović i istakao da je realizacija bila katastrofalna.

“Široki nam je pokazao danas šta znači dobra realizacija i ja im ovom prilikom čestitam na prolasku u finale Kupa BiH", dodao je Petrović.

Srpski stručnjak je pred ovu utakmicu najavljivao izmjene u sastavu, te naglasio kako će izvesti najmlađi sastav od kada ga on vodi. Međutim, to se nije desilo i na teren je izašla ista ekipa u istoj formaciji u kojoj je Željo poražen u Širokom Brijegu.

Petrović je kazao kako problem nije bio u formaciji ili sastavu, već da je lošem rezultatu kumovala greška s početka meča. Kazao je i to da može vratiti vrijeme, opet ne bi ništa mijenjao.

Ipak, iza ovakve reakcije nervoznog stratega tima s Grbavice krije se i činjenica da u ovom susretu Petrović nije mogao računati na pet igrača od koja su tri bila izuzetno bitna.

Na pitanje novinara da li snosi krivicu za ovaj poraz, Petrović je odgovorio: “Svi se osjećamo krivim, ali ne mislim da smo pogrešno pristupili utakmici.”

Najbolje prilike Željo je imao s bijele tačke, ali Zeba i Bekrić nisu bili precizni. Tačnije, odlično je intervenisao golman gostiju.

“Juče smo vježbali penale, svi su pogađali penale na treningu, a vidjeli ste kako smo ih danas izvodili”, kazao je razočarani Petrović.

Fudbaleri Širokog Brijega će u finalu igrati protiv Sarajeva, dok je pred ekipom Željezičara borba za titulu, a prva prepreka ka tome je tuzlanska Sloboda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC