• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekrić: Petrović je loš trener bez karaktera

Autor mondo.ba

Samir Bekrić ogorčen načinom rada Slavka Petrovića. Kaže da nikada nije radio sa lošijim trenerom.

 Samir Bekrić ogorčen načinom rada Slavka Petrovića. Izvor: MONDO

Samir Bekrić, nekadašnji kapiten Željezničara, ponovo je otišao iz kluba. Čini se ne svojom voljom, pošto odavno tinja sukob njega i trenera Slavka Petrovića.

Bekrić je nakon odlaska ogorčen.

"Treniralo me je mnogo trenera i nikad nisam imao nikakav problem ni sa jednim, uvijek sam imao korektan i profesionalan odnos. Više ne mogu da šutim i da doživljavam poniženja od čovjeka koji je loš trener i čovjek bez karaktera. Želim da zaštitim sebe i svoj klub od takvih trenera, jer mi smo tu danas, za dvije ili deset godina, a on sigurno neće biti. Čovjek koji je zalutao i čovjek koji svojim neznanjem nije donio titulu, glavni je krivac što titula nije došla na Grbavicu", rekao je Bekrić za "Avaz".

"Kako je moguće da igrač napusti trening, a trener ništa ne kaže? Kako je moguće da igrač igra utakmicu bez treninga, a pričao nam je o njemačkoj disciplini? On je, onda, bio u nekoj drugoj Njemačkoj, za koju mi ne znamo. Kako je moguće da igrači koji imaju konflikt na treningu i vode raspravu deset minuta, a on to samo posmatra i ne reagira, a osim toga neki igrači, onda, napuste trening? Kako je moguće da su igrači koji imaju 3-5 treninga, u prednosti nad onima koji imaju 150? Ta njegova njemačka disciplina je čudo", s gorčinom u glasu govori Bekrić. 

SUKOB POČEO OD MOSTARA

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov sukob sa trenerom počeo je nakon što su u gostima pobijedili Zrinjski 4:0.

" Taj isti trener velikog Želje skloni mene nakon utakmice u Mostaru, gdje smo pobijedili sa 4:0, a svi znaju kako smo odigrali tu utakmicu. Iako nam je naš "veliki trener" rekao da se povučemo na 30 metara, odnosno da se zatvorimo, a svi oni koji se imalo razumiju u fudbal, znaju da, ko se zatvori protiv Zrinjskog, naravno da će izgubiti s nekoliko golova razlike. No, mi, igrači, dogovorimo se da izađemo na teren i napadnemo Zrinjski i na taj način, naravno, pobijedimo. Nakon toga se naš "veliki trener" malo digne i nastavi hvaliti sve osim svojih igrača, a prije te utakmice se tresao i nije znao gdje udara", kaže Bekrić.

Bekrić optužuje trenera i za loše pripreme.

" Na pripremama mi je dao mizernu minutažu i tada sam vidio da ima nešto protiv mene, iako mi to nikad nije smio reći. Trpio sam poniženja i, jednostavno, više ne mogu, ne želim. Sve sam izdržao zbog ekipe, jer sam želio da osvojimo i četvrtu titulu... da, neznalico, četvrtu titulu! A kad je gorjelo, onda "veliki trener" moli Samira Bekrića i kaže: "Hajde, molim vas", iako do tada nisam igrao deset utakmica. Sam je priznao da je učinjena nepravda prema meni. Smiješne pripreme smo radili, trčali smo po betonu i stepenicama, gdje se povrijedilo mnogo igrača. To se vidjelo na utakmicama, gdje nismo imali svježinu, agresivnost, jer nas je umrtvio. Uništio je igrače koji su bili u prvih 11, a pogotovo je uništio igrače koji su bili na klupi. Prvih 11 je uništio, jer su igrali utakmicu svaka tri dana, a nisu bili spremni za to. Posebno je uništio igrače koji nisu igrali", kaže Bekrić. Postavlja se pitanje zašto ranije nije progovorio

"Želim da zaštitim sebe, klub, svoje saigrače od neznalica. Imam ime i prezime, koje sam stekao napornim radom, trudom i neću dozvoliti da me neko poput njega ponižava. Svi ovo sve znaju, ali niko nije imao hrabrosti izaći u javnost s ovim problemom. A da smo izašli, siguran sam da bi titula bila naša", rekao je Samir Bekrić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neno

Djeluje argumentovano bez obzira sto je to receno u afektu.Stvarno je nevjerovatno da Zeljo izgubi titulu u zadnja 2-3 kola.Ako je tacna prica Bekrica i svi ti detalji sta onda takav covjek trazi u Zelji?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC