• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Pobjeda za Žilija

Autor mondo.ba

"Imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih potcijeniti", rekao je danas u Nikoziji Mehmed Baždravić.

Imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih potcijeniti, rekao je danas u Nikoziji Mehmed Baždravić.

Reprezentativci BiH večeras će imati prvi trening u Nikoziji pred meč koji će na GSP Areni igrati u četvrtak.

”Sve po planu. Večeras će svi trenirati osim Armina Hodžića, koji će malo kasniti i doći na Kipar dok budemo na prvom treningu. Očekujem da svi dođu bez povreda, raspoloženi. Obavit ćemo lagan trening, rekuperaciju i do utakmice nastojati da se spremimo na najbolji način”, rekao je Baždarević, dodavši:

”Kipar je jako nezgodan... Kako sam rekao u stanju su napraviti probleme i kvalitetnijim ekipama od nas. Ključ našeg uspjeha je dobra ekipa, kolektivna igra. Moramo biti borbeniji od Kiprana da bismo napravili razliku u kvalitetu, kojeg imamo više od njih. Imamo više argumenata na našoj strani. Svi znamo šta nam znači ova utakmica i bodovi. Idemo prema cilju koji svi želimo. U četvrtak će nam trebati jedno iskustvo i kolektivna igra. Oni imaju dva, tri opasna i brza igrača, što smo vidjeli u Zenici i ne smijemo ih potcijeniti”.

Plan od četiri treninga do utakmice promijeniće zbog nesnosnih vrućina u Nikoziji, te sutra ujutro sa igračima raditi u zatvorenom prostoru.

”Da je vruće, jako je vruće i moramo mijenjati plan. Hendikep ne smijemo tražiti u vremenu. Moramo se izboriti protiv toga. Nije prvi put da igramo u takvim uslovima. Ako svi damo sve u korist ekipe to će biti dobitna kombinacija. Treba nam veliki oprez i prava disciplina, radna ekipa”, rekao je Baždarević, koji ne vjeruje u tezu da će Kiprani igrati za Grke, direktne konkurente BiH u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi ”H".

”Kiprani će igrati za sebe, ne za Grke. Mi moramo igrati za reprezentaciju i našu zemlju, biti motivisani. Oni će igrati koliko im dozvolimo. Ukoliko budemo agresivni i koncentrisani na teren obradovaćemo još jednom naš narod, ali pokloniti Stefanu Žiliju jednu lijepu pobjedu”, zaključio je Baždarević.

Utakmica protiv Kipra igraće se u četvrtak u 20.45 časova, po srednjoevropskom, odnosno 21.45 po lokalnom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC