• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo sagorio u želji protiv Atletiko Madrida!

Autor mondo.ba

Juniori Željezničara nisu uspjeli da se domognu plasmana u osminu finala Lige šampiona. Bolji od plavih na "Grbavici" bili su vršnjaci iz Atletiko Madrida poslije preokreta 1:3 (1:2).

 Sarajevski klub imao je dobru šansu da se domogne Omladinske Lige šampiona, ali su izabranici trenera Omera Joldića sagorjeli u želji u baražu protiv renomiranog protivnika, koji je ipak u ovom trenutku, mnogo bolji rival.

ŽELJEZNIČAR - ATLETIKO MADRID 1:3 (1:2)

Plavi su odlično počeli pred nekoliko hiljada navijača na "Grbavici" i poveli već u devetom minutu. Nakon kombinacije Harisa Hajdarevića i Ajdina Mujagića, lopta je došla do Eldara Šehića, koji je pogodio mrežu španskog kluba - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion

Gosti su mogli da stignu do izjednačenja u 20. minutu, kad je centaršut iz slobodnog udarca Anel Šabanadžović u namjeri da otkloni opasnost sproveo do prečke vlastitog gola, ali sedam minuta kasnije, Moreno je poslije greške zadnje linije plavih izjadnačio - 1:1.

...
Izvor: Dailymotion

Preokret "jorgandžija" u režiji Morena dogodio se u 32. minutu - bezazlena lopta ubačena iz auta, nekako je došla do Morena, koji je u nekoliko koraka pretrčao odbranu Želje i po drugi put savladao golmana Filipa Dujmovića - 1:2.

...
Izvor: Dailymotion

Imali su do odlaska na odmor izabranici Omera Joldića nekoliko dobrih šansi da se rezultatski vrate, međutim, Šabanadžović i Mujagić se nisu snašli iz odličnih pozicija pa su Madriđani na poluvrijeme otišli sa prednošću.

U nastavku meča koji je gotovo svih 90 minuta igran po kiši i teškom terenu, Željo je probao da stigne do "egala", trudili su se domaći igrači da naprave nešto više protiv "jorgandžija", međutim, sve dileme u 67. minutu razriješio je rezervista Huan Aguero odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

...
Izvor: Dailymotion

Utakmici na "Grbavici" prisustvovao je i selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zajedno sa kormilarom U-21 tima BiH Vinkom Marinovićem, koji su gledali susret u društvu predsjednika Želje Senada Misimovića i sportskog direktora plavih Saše Papca.

Crveno-bijeli iz španske prestonice su se plasirali među 16 najboljih juniorskih klubova Evrope, gdje se od ranije nalazi osam pobjednika grupne faze Lige šampiona: Barselona, Bazel, Bajern Minhen, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Porto i Totenhem.


Žrijeb parova osmine finala omladinske Lige šampiona održaće se 9. februara u sjedištu Evropske fudbalske federacije (UEFA) u Nionu.

ŽELJEZNIČAR: Dujmović, Šehić, Beširević (od 65. minuta Mujarić), Šabanadžović, Velić (C), Zilić, E. Šehić, Dacić, Mujagić (od 71. minuta Hasanović), Žerić, Hajdarević.

ATLETIKO MADRID: Dos Santos, Karlos Isak, Montero, Aitor Punjal, Aliaga, Karro (C), Munjoz (od 66. minuta Aguero), Toni Moja, Garses Moreno (od 82. minuta Rikelme), Navaro, Salomon Obama.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bože sačuvaj

U svijetu ovo se spomene negdje u dnu stupaca na 10. strani sporta, u Federaciji dali direktan prenos, i digli dževu kao da je seniorsko takmičenje. Valjda i to govori koliko je sport u ovoj raspaloj državi jak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC