• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan teško do titule!

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana hvali tim i kritikuje neefikasnost. Veruje u uspeh protiv Viktorije Plzen, ali ne i u Superligi. Govori o javašluku bivše uprave, dugovima...

 Partizan teško do titule! Izvor: MN PRESS

Prvi čovek prvaka Srbije, Milorad Vučelić, nije veliki optimista pred nastavak Superlige.

Predsednik Partizana misli da će crno-beli ove sezone teško uspeti da odbrane titulu. Crvena zvezda ima devet bodova više od "parnog valjka", što je po mišljenju čelnika Partizana ogromna prednost.

"Teško će Partizan do titule", počeo je Vučelić.

"Imajući sve elemente u vidu, a kad kažem elemente, ne mislim na sastav tima i najvećeg trenera (Vladana Milojevića), već sve ono što čini ambijent i igru. Bilo bi čak i bez toga teško. Zvezda ima mnogo bolji tim nego prošle godine, mislim, naravno, na njihov tim."

Po mišljenju Vučelića, Partizan je mnogo bodova izgubio pred kraj jesenjeg dela sezone.

"Mnogo smo prosuli bodova! U šali, krivim Stojkovića, što je odbranio ona čuda, a primio onakav gol protiv Vojvodine. Prilično smo neefikasni i ako to ispravimo, možemo mnogo da uradimo. To je glavni problem! Stvaramo šanse, a teško postižemo gol. Nedopustivo! Čuo sam da se na pripremnim utamicama igralo tečno i da smo u veznom redu, sa Zdjelarom i Pantićem, dobili mnogo".

O ĐERLEKU

"Vrhunski darovit igrač, ne treba tu nikakva posebna stručnost da se vidi da je vanserijski fudbaler. U šta će da se pretvori, u njegovim je rukama i Partizanovim!", prokomentarisao je Vučelić.

 I stručni štab na čelu sa trenerom Miroslavom Đukićem svestan je da je realizacija loša.

"I Đukić mi je rekao da je to mana i da pokušava da je otkloni. Taj problem mora da se reši. Mogu da utičem samo kroz razgovor, ne mešam se u ta stručna pitanja, sem kao gledalac i kad je klupska politika u pitanju."

U početnoj postavi Partizana, za sada, nema igrača koji su ove zime "povučeni" iz Škole.

"Duga je sezona, završava se u maju. Ovo je ekipa koja će uz dva pojačanja igrati i na leto u evropskim kvalifikacijama. Verujem da će da bude mesta za mlade, da će dvojica-trojica da se pojavljuju u sastavu".

Vučelić se posle viđenog na Kipru zadovoljan vraća u Beograd.

"Utisak je bolji od rezultata. Radilo se dobro, to sam zaključio iz razgovora sa igračima. Žao mi je što se Ožegović povredio, igrao je na poslednjoj utakmici kao da mu je u pitanju život... Doveli smo niz pojačanja koje je stručni štab tražio, u tome smo uspeli. Ono što me naročito raduje, prošlo je neprimetno - mnogo je ovde mladih igrača, ne samo za statistiku, već za tim i takmičenje. Odlučili smo da ne dovodimo toliko igrača iz naše lige, već da se odlučimo za Svetozara (Markovića), Luku (Cucina), Strahinju (Bošnjaka i Jovanovića)...".

MILOJEVIĆ POKAZAO VELIČINU

Predsednik Partizana osvrnuo se na izbor Vladana Milojevića za najboljeg trenera u Srbiji. "Ako se čovek drži činjenica, onda je to Muslin. Posle osam godina idemo na Mundijal! Ako je kriterijum domaća scena - nagradu je zaslužio Marko Nikolić. Milojević je u ta dva meseca pokazao veličinu, da je veći od Marka, Muslina... Verujem da ni Tumbaković ne bi imao šanse, da se sa Crnom Gorom kvalifikovao za Svetsko prvenstvo."

 O treneru Đukiću...

"Imam poverenje u njega, uveo nas je u grupnu fazu, a onda i obezbedio zimu u Ligi Evrope. Đukić je druga je vrsta čoveka i ne sviđa mi se što nije aktivan tokom utakmice, ne viče, a mi volimo to. Protiv Crvene zvezde je u džep stavio Milojevića, onako velikog trenera, najvećeg u prošloj godini. Samo zahvaljujući svojoj neefikasnosti nismo uspeli da pobedimo u poslednjem derbiju".

Đukićevu odluku da se vrati u Srbiju, Vučelić opisuje u svom stilu.

"Đukić je odličan trener - vratiti se u Srbiju, to je kao u krug pakla. Da igra na našim terenima, da gleda nameštanja, pa i to što nam predstoji... To znači da ima hrabrost i moć. Ima svoju filozofiju igre, nadam se da će uspeti da je sprovede", podvukao je Vučelić priču o timu i očekivanjima za drugi deo sezone.

Prva zvanična utakmica na programu je 15. februara, protiv češke Viktorije u 1/16 finala Lige Evrope.

"Utakmica protiv Viktorije jeste važna, ali nije najvažnija. Verujem da ćemo proći".

Izvor: MN PRESS


OMLADINSKA ŠKOLA

Partizan je nedavno za novog direktora Omladinske škole postavio Vanju Radinovića.

Milorad Vučelić kaže da je taj potez povučen usled velikog nemara i stalnih problema sa kojima je Škola bila suočena.

"Nemar! Škola je bila u stalnim problemima, zapostavljena. Bilo je previše povezanosti s menadžerima, neke generacije su preskočene, nisu bile selekcionirane. Pre godinu i po smo tražili desnog beka iz našeg pogona. Nismo ga dobili, jer ga nije bilo. Selekcija je bila loša. Sad smo tek došli do Cucina... U Školi mora da se igra u skladu s prvim timom, da u Partizanu postoji jedna filozofija i način igre. Od svih 'legendi' u skautima i trenerima - ispostavilo se da su više snabdevali menadžere, nego Partizan".

Izvor: MN PRESS


TRAJNO BREME FINANSIJA

Vučelić je ogorčen na rad prethodnih uprava, a posebno onu koju je vodio Dragan Đurić.

Partizan je osvajao trofeje, igrao u UEFA takmičenjima, prodavao igrače, a materijalna situacija se u velikanu iz Humske iz godine u godinu pogoršavala. Klub je propadao...

Pune tri godine kasnije, Partizan i dalje plaća dugove prethodne rukovodeće garniture i bori se da stane na noge.

"Finansijsko breme biće trajno u Partizanu, zbog užasnog nemara i štetnog ponašanja prethodnih uprava. Nema bukvalno godine da se ne pojavi neki dug koji nije registrovan."

U pitanju su krivična dela.

"To je 100 krivičnih dela! Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i tužilaštvo su dolazili tri puta. Po te ljude koji su na taj način poslovali nema posledica, niti će da ih bude. Niko ništa nije dao Partizanu! Imamo i sada ta potraživanja: Savić, Živković, Kleo, Vagijatis, Berti..."

Kaže da je po odlasku Đurića iz kluba dug iznosio preko 20 miliona evra, a ne 15.

"Dug je bio 15 miliona kad je revizor podvukao crtu, ali kad se pojavila dokumentacija i prikriveni sporovi - preko 20! Mi nemamo nijedan dug te vrste koji smo napravili. Isplaćujemo plate, ulažemo. Naplaćali smo se i kazni. Ali, napredovali smo, uzeli te trofeje, prezimili u Evropi".

Vučelić priznaje da je bilo trenutaka kada se pokajao što se vratio u Partizan.

POPOVIĆ

"Samo je bivši predsednik Nenad Popović dao 170 hiljada i nije tražio da mu se novac vrati. I niko više".

"Kad sam ponovo ušao u klub, kao potpredsednik, videvši znake unutrašnje nesolidnosti i moralne nakaznosti nekih ljudi, bilo mi je neko vreme žao. Čak sam na jednom sastanku hteo da odem! Kad se uđe, to je i strast i tvrdoglavost i istrajnost, sad doživljavam kao veliku obavezu i velika čast. Satisfakcija su mi trofeji, klub je sređeniji, imam odlične saradnike: Vazuru, Vuletića, Ilieva. Vrlo sam ponosan na to što je Partizan uradio, znam ko mu je pomogao, uvek gledam zaslužne partizanovce kako samoheroizuju svoj rezultat. Partizan pet godina nije imao generalnog sponzora! Zamislite kakav je ugled imao."

Predsednik Partizana uživa u radu s mlađim saradnicima.

"Zanimljivo je! Prvo, imam posla s vaspitanim ljudima, drugo, stičem utisak da me uvažavaju. Ne petljam se u neposredno izvođenje, ali imam sve informacije i verujem saradnicima. Mogu u svakom trenutku da garantujem da je nešto u redu".

Već u četvrtak Partizan i njegove navijače očekuje još jedan evropski ispit.

"Strepim! Preduzećemo sve da do incidenata ne dođe... Ko god da nešto zlonamerno uradi - pokazaće da mrzi Partizan", podvukao je Vučelić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC