• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO posle Kipra: Promenilo se dosta toga

Autor mondo.rs

Sastav Partizana koji bi trebalo da odigra prvu utakmicu u drugom delu sezone biće poprilično drugačiji od onog koji je završio jesenji deo. Nameću se mlađi igrači...

 FK Partizan poslije priprema na Kipru 2018 Izvor: MN PRESS

Partizan je napustio Kipar i vratio se u Beograd. Crno-beli proveli su 16 dana u taličnoj bazi u Limasolu, gde su se pripremali za drugi deo sezone, u kojem ih očekuju bitke na tri fronta - Superligi Srbije, domaćem kupu i Ligi Evrope.

Već u četvrtak (15. februara) "parni valjak" u šesnaestini finala masovnijeg UEFA takmičenja dočekuje Viktoriju Plzen.

Na kontrolnim utakmicama protiv čeških Teplica (2:0) i Šahtjora (2:1) iz Soligorska, koja je i proglašena generalnom probom, nastupili su igrači koje šef stručnog štaba prvaka Srbije, Miroslav Đukić, ima u prvom planu pri kraju zimski priprema.

"Zadovoljan sam ekipom, i ovom sada i onom jesenas. U ovom momentu imamo stabilniji sastav, sad znamo šta nas očekuje. Onda nismo znali šta nas očekuje sa Đurđevićem i Leonardom. Imali smo problematičnu situaciju šta će se desiti", rekao je Đukić novinarima poslednjeg dana na Kipru.

GOLMANI

Kada je reč o golmanu, tu nema nikakvih dilema. Vladimir Stojković je logično prva opcija. Produžetak ugovora na još četiri godine učinio je da se reprezentativna "jedinica" oseća komotno i da uživa na terenu. Zaslužio je. Najbolji fudbaler Srbije za 2017. lider je ekipe i samo njegovo prisustvo na terenu mnogo donosi, pa čak i na sigurnosti kod saigrača.

Marko Jovičić imao je veliku minutažu na pripremnim utakmicama, čak i veću od Stojkovićeve, iskoristio je i nema sumnje da će ga stručni štab, kad god je to moguće i prilike dozvole, koristiti u drugom delu sezone. Jovan Trnić će morati još da čeka, na Kipru nije dobio priliku da brani.

ODBRANA

Posle povrede Bojana Ostojića otklonjena je svaka dilema oko štoperskog tandema - njega čine Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović. Dobro je radio i mladi Svetozar Marković i sudeći po onome što smo videli za 16 dana priprema biće uz prvi tim.

Pored Markovića, iz omladinske škole, odnosno Teleoptika, najviše šansi da ih navijači Partizana vide u drugom delu sezone imaju Armin Đerlek i Luka Cucin. Obojica su se istakla na pripremnim utakmicama i treninzima i sigurno da predstavljaju budućnost crno-belih.

Talenat o kojem se uveliko priča - Đerlek nije skrivao u Limasolu, već je činio sve da ostane zapažen i da što pre pokuca na vrata prvog tima. Ostaje još samo da ih Đukić skorz otvori i da Novopazarac zablista na velikoj sceni. Na Kipru je, sa dva postignuta gola, ali i svime ostalim što nagoveštava veliku karijeru, pokazao da se na njega već od drugog dela sezone mora ozbiljno računati.

"Od mlađih igrača se može očekivati dosta. Traže svoju šansu, na terenu su već pokazali da umeju. Otvoren sam kao knjiga i ne plašim se da ih gurnem u vatru. Sve, ipak, zavisi od njih", rekao je Đukić za igrače koji su iz Škole priključeni.

Kapiten Miroslav Vulićević ima alternativu na desnom beku, a to je Cucin. Nije razočarao. Naprotiv! Svoje minute koristio je što je bolje moguće, trčao, borio se i sa mnogo ponavljanja uz desnu aut liniju stigao na prag debija za Partizan. To se verovatno neće dogoditi protiv Viktorije, ali vrlo brzo će se pojaviti na terenu u crno-belom dresu.

Đerlek, Cucin i Marković su trenutno u prednosti u odnosu na Trnića, Nišića i Strahinju Jovanovića i njegovog imenjaka Bošnjaka.

Novajlija Slobodan Urošević za sada ima prednost u odnosu na Nemanju G. Miletića na levom beku. Miletić zbog kartona neće moći da igra prvu utakmicu protiv ekipe iz Plzena, tako da je Urošević bio starter i protiv Teplica i u duelu sa Šahtjorom. Na oba meča je namestio po gol i to nakon idealnih centaršuteva.

"Urošević je odigrao zaista odlično, on je u defanzivi dao čvrstinu. Igra u napadu mu je dobra, sa odličnim centaršutem", ocenio je trener Partizana.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

SREDINA

Danilo Pantić, u ovom trenutku jedan od najboljih, ako ne i najbolji Partizanov igrač, sigurno se oseća na mestu zadnjeg veznog, gde je stručni štab odlučio da ga premesti od ove zime. Nažalost, Saša Zdjelar zbog preventive nije igrao na poslednjem kontrolnom meču, tako da nismo mogli da dobijemo i definitivnu potvrdu onoga što smo videli protiv Teplica - da Partizan sa njima dvojicom ispred odbrane izgleda odlično.

Marko Jevtović, Milan Radin i Juri Vakulko pokazali su, međutim, da mogu da se uklope i da odmene bilo koga od njih dvojice. Protiv Šahtjora su sva trojica bili daleko bolji nego dva dana ranije u duelu sa Liepajom.

"Vakulko je mlad, veoma talentovan. Videli smo i danas da ima potencijal, tehnički je doteran, sa dobrom fudbalskom vizijom. Napreduje iz dana u dan. Zdjelar je ozbiljan igrač, takmičar, stabilan, taktički dobro obučen, on polako već izrasta u lidera ekipe na terenu", stava je Miroslav Đukić.

Marko Janković je ostao u Partizanu i to je za tim iz Humske ogroman plus. Mladi Crnogorac voli da učestvuje u igru, da je željan lopte i preuzimanja odgovornosti. Vrlo brzo je uspeo da "smiri glavu" posle ponude iz Francuske i, nema sumnje, čeka ga dobra polusezone.

Još jedan koji je spreman da u svakom trenutku preuzme odgovornost, odigra preciznu loptu, opasno zapreti iz "slobodnjaka" ili šutne iz daljine je Zoran Tošić. Uostalom, to se od njega očekuje od povratka u Humsku. U prvom delu sezone su ga povrede sprečle da zablista punim sjajem, ali je i pored toga bilo očigledno da je reč o klasi. I od njega i Jankovića traži se da se brže oslobađaju lopte, jer Đukić želi jednostavan Partizan, sa što manje dodira, a što većim posedom.

Sejdubu Suma uspešno je prošao prve pripreme u crno-belom dresu, njegovo zalaganje i ponašanje pohvalio je i trener Đukić. Ipak, Gvinejac je, čini se, "milimetar" iza početne postave i moraće još da se bori za nju.

"Veoma sam zadovoljan kako se odnosi prema radu. Postoji velika razlika u odnosu na jesen, kad je došao totalno nespreman. Ovaj Suma pokazuje želju, bori se... Očekujem da veoma brzo to manifestuje i golovima", zapazio je Đukić.

NAPAD

Ali, ako Ognjen Ožegović ne bude spreman za četvrtak (povredio se protiv Liepaje), možda Sumu i već protiv Viktorije vidimo u 11. Đorđe Ivanović je počinjao u dva najvažnija pripremna meča, međutim vidi se da mu je neophodno još vremema da i u Partizanovom dresu počne da pravi ono što je do nedavno u Spartakovom. Protiv Teplica je izveo dve majstorije i postigao gol, dok protiv Belorusa, ipak, nije bio na tom nivou.

"Đorđe Ivanović se muči, nije navikao na ovakav način i intenzitet rada, ali on ima veliki potencijal i iz dana u dan ulazi u sistem", rekao je Đukić.

Đorđe Jovanović još je u drugom planu, dobijaće šansu, ali će za ostanak u fokusu morati da je koristi. Leandre Tavamba je sigurno jedan od napadača protiv Viktorije. U ovakvoj postavci i igri Partizana znači mnogo. Jak je u duelu, ume da odigra, namesti gol. Njegov primarni posao je postizanje golova i to mu ide slabije, kao i celoj ekipi crno-belih.

SASTAV ZA PLZEN: Stojković - Vulićević, "Nema" Miletić, Mitrović, Urošević - Tošić, Pantić, Zdjelar, Janković - Tavamba, Ožegović (Suma, Ivanović).

"Mislim da smo spremni za Viktoriju, imali smo adekvatne protivnike. Terali su nas na intenzitet na koji će nas terati ekipa iz Plzena. Videli smo šta nas očekuje, ulazimo u dobroj formi u te utakmice. Najbitniji smo mi, a ne Plzen. Mi ćemo ih analizirati, znamo kako igraju, ali nećemo se prilagođavati", podvukao je Đukić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC