• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga Evrope: Šta ako se sastanu dva Red Bula?

Autor mondo.rs

Završnica drugog po snazi takmičenja može donijeti i zanimljivi sudar dva veoma bliska kluba.

Austrijski fudbalski klub Red Bul Salcburg, sa sjedištem u Bals Sizenhajmu, igraće u četvrtak protiv Sosijedada kod kuće i braniće prednost iz prvog meča (2:2) da bi prošao u četvrtfinale Lige Evrope.

Dva sata ranije, u Lajpcigu, tamošnji RB Lajpcig dočekaće Napoli i imaće takođe veliku šansu da se plasira u narednu fazu, jer je u prvoj utakmici pobijedio Italijane 3:1 i to u Napulju.

S obzirom na to da je poznato da i jednima i drugima poznata kompanija "daje krila", klubovi "rođaci" priredili bi u eventualnom četvrtfinalu interesantan dvomeč, u kojem bi čelnici Red Bula vjerovatno teško odabrali za koga će da navijaju.

Red Bul Salcburg, osvajač osam titula u posljednjih 12 godina, bljesnuo je od 2005. godine, kada je FK Austrija kupljena, preimenovana i obogaćena. Sa druge strane, poznato je da je ista kompanija oživjela i vinula u nebesa i Lajpcig, osnovan 2009. godine, kada je Red Bul kupio takmičarsku licencu petoligaša Markranštada.



Ta dva kluba, naravno, nisu jedini koje Red Bul posjeduje i održava, jer "crveni bikovi" igraju i u Njujorku, Brazilu i Gani. Međutim, jesu najmoćniji, što je i potvrđeno njihovim domaćim i kontinentalnim uspjesima.

Rukovodstvo Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) istražilo je odnos ta dva kluba i dobronamerno savjetovalo i jedne i druge da naprave određena prilagođavanja. Poput onog da nemaju iste direktore.

UEFA je poslije narednih kontrola utvrdila da je Red Bul vlasnik Lajpciga i da je "samo" generalni sponzor Salcburga i namignula im da prošlog ljeta mogu da se takmiče zajedno u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Desetak mjeseci kasnije, bilo bi zanimljivo vidjeti ih na terenu, jedne naspram drugih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC