• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje EURO, "zmajići" na startu sa Danskom

Autor mondo.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-17) treći put uzastopno igra na šampionatu Evrope.

  Prvi meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Engleskoj bh. kadeti će odigrati u subotu protiv Danske u okviru Grupe C, u kojoj su još Republika Irska i Belgija.

Šef stručnog štaba „U-17“ tima Bosne i Hercegovine Zoran Erbez je zadovoljan odrađenim u pripremnom periodu u Zenici i u Engleskoj.

"Radili smo u odličnoj atmosferi i ekipa je spremna za EP. Sutra nas očekuje meč sa Danskom koju dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja zna šta hoće. Imaju dobre pojedince, brzi su i tehnički potkovani. Biće to teška utakmica bez obzira na to što smo ih pobijedili u elitnom krugu. Moramo biti oprezni ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Erbez, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

Defanzivac "zmajića" i njemačkog Kelna Robert Voloder nada se prvoj pobjedi na prvenstvu.

„Kao što je poznato, Dansku smo u našem prethodnom susretu pobijedili sa 1:0. Sada meč sa njima dočekujemo još spremniji i nadam se da neće biti problema. Ne potcjenjujemo ih, svjesni smo da su oni kvalitetna ekipa. Međutim, mi znamo kako treba igrati sa Dancima, to smo već pokazali i nadamo se da možemo ponoviti sličnu igru i rezultat kao na turniru u Austriji".

Voloder je dodao da će ekipa BiH pružiti maksimum na EP.

„Vjerujem da možemo proći grupnu fazu. Rano je sada za prognoze jer pred nama je tek prvi meč. Idemo utakmicu po utakmicu. Potrudićemo se da već u prva dva kola protiv Danske i Belgije napravimo rezultate koji bi nas odveli u četvrtfinale. Važno je da smo spremni da pružimo maksimum i možemo se nadati uspjehu na ovom takmičenju", rekao je as Kelna.

Njegov kolega iz odbrane BiH Elvir Muminović takođe smatra da su "zmajići" spremni za prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu.

„Pripreme za prvi meč su privedene kraju. Vjerujem da smo odradili sve što smo trebali i da spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Iako smo ih već pobijedili u martu ove godine, jasno je da su oni kvalitetna ekipa. Međutim i mi imamo veoma dobre igrače. Ukoliko se budemo borili i pružili najbolje od sebe, kao u elitnom krugu, onda ih možemo pobijediti".

Odbrambeni igrač švajcarskog Siona očekuje da BiH bude među pet najboljih selekcija u Evropi.

„Ovo je velika stvar za nas i naše karijere. Sretan sam što sam dio tima koji učestvuje na Evropskom prvenstvu. Igraćemo protiv najboljih ekipa našeg uzrasta i želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu. Ja sam uvjeren da ova ekipa može biti među pet najboljih, a to bi značilo da idemo i na Svjetsko prvenstvo. Uspjeh je već napravljen, ali mi želimo više".

Bosna i Hercegovina će u subotu odigrati protiv Danske u 13.30 časova na stadionu Univerziteta u Lafborou koji može da primi 3.400 gledalaca. Utakmicu će suditi Estonac Juri Frišer, a pomagaće mu Jurij Tihonjuk iz Kazahstana i Vitis Snarskis iz Litvanije.

Nakon ovog meča, "zmajiće" očekuje meč u Roteramu sa vršnjacima iz Belgije (8. maja, 20 časova) i tri dana kasnije protiv Republike Irske u Bartonu s početkom u 14 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC