• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-17): Veliki preokret i pobjeda "zmajića"

Autor mondo.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je tri boda na startu Evropskog prvenstva u Engleskoj i to nakon preokreta protiv vršnjaka iz Danske - 3:2 (0:1).

Danci su vodili 1:0 i 2:1, ali se "zmajići" nisu uplašili već su uspjeli da pogocima Malika Memišević (dva), a onda i "rezerviste" Nemanje Nikolića stignu do prve pobjede na šampionatu Evrope!

U sedmom minutu Nikolas Dir doveo je Dance u vođstvo, nakon što je Gustav Tang Isaksen odlično prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao danski napadač za 1:0.

Osim pogotka na startu fudbaleri Danske imali su još nekoliko prilika u kojima se istakao golman BiH Luka Kačavenda.

Međutim, početkom nastavka Malik Memišević donio je izjednačenje "zmajićima".

Slobodan udarac iskosa sa desne strane je izveo kapiten Ajdin Hasić, ubacio u šesnaesterac Danske gdje lopta dolazi do napadača Verdera koji je sa deset metara pogodio za 1:1..

Iako su izgubili u kvalifikacijama od vršnjaka iz BiH, selekcija Danske je u 71. minutu ponovo stigla do prednosti nakon jedanaesterca.

Alen Mehić je u kaznenom prostoru oborio Gustava Tanga Isaksena za najstrožu kaznu, koju je sa 11 metara u gol pretvorio Andreas Kirkebi - 2:1.

Ipak, "zmajići" su već u narednom napadu ponovo stigli do poravnanja - gol je ponovo postigao Malik Memišević udarcem sa 16 metara, a i ovog puta asistirao mu je kapiten Ajdin Hasić.

Samo tri minuta kasnije, tim Zorana Erbeza je stigao do preokreta nakon što je Nemanja Nikolić pogodio mrežu Sondergarda za 2:3, a ponovo je asistent bio kapiten "zmajića" Ajdin Hasić, koji je odlično centrirao iz kornera.

Sa početnom pobjedom, "zmajiće" u okviru Grupe C očekuje meč u Roteramu sa vršnjacima iz Belgije (8. maja, 20 časova) i tri dana kasnije protiv Republike Irske u Bartonu s početkom u 14 sati.


Danska: Sondergard, Jansen, Anker, Rafn Petersen, Kristensen, Rose-Villadsen, Brajanac, Dir, Isaksen, Frendrup, Gundelund Nilsen.

BiH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Matković, Rankić, Voloder, Hasić, Badžak, Đokanović, Memišević, Šarić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC