• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-17: "Zmajići" protiv "đavola" za četvrtfinale EP

Autor mondo.ba

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine (U-17) u utorak uveče od 20 časova igraju protiv vršnjaka iz Belgije meč drugog kola Evropskog prvenstva u Engleskoj.

  "Zmajići" su u prvoj utakmici u Lafborou savladali Dansku poslije preokreta 2:3, dok su "crveni đavoli" bili bolji od selekcije Republike Irske (2:0), pa će pobjednik večerašnjeg dvoboja u Roteramu praktično osigurati plasman u četvrtfinale.

Selektor kadeta BiH Zoran Erbez očekuje kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu protiv Belgije.

"Igrači su spremni za meč koji će sigurno biti težak. Belgija je pokazala da ima kvalitet i kolektivni i pojedinačni. Znamo i gdje su njihove lošije strane i pokušali da ekipu spremimo kako bi bili taktički na nivou i iskoristila te njihove mane. Nadam se da ćemo pokazati igru kao u drugom poluvremenu sa Danskom. Belgija ima iste ciljeve i ko bude taktički spremniji na kraju će da slavi. Utakmica će biti neizvjesna i mi se nadamo dobrom rezultatu", rekao je Erbez, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Fudbaler Kelna Farid Baćevac smatra da je selekcija Belgije veoma slična timu Danske, koju su "zmajići" pobijedili na startu šampionata Evrope.

"Možda nisu tako fizički jaki poput Danaca, ali imaju veoma dobre pojedince koji su tehnički dobro potkovani, naročito njihovo desno krilo koji bi mogao da bude najveća prijetnja po naš gol. Neće ni to biti jednostavan zadatak, ali sa velikom ozbiljnošću koju moramo zadržati, možemo doći do pozitivnog ishoda", rekao je Baćevac i dodao da BiH uz ozbiljan pristup može do plasmana u četvrtfinale.

"Dobro smo krenuli i ostvarili važnu pobjedu protiv Danske, te sada imamo veliku šansu da prođemo grupu. To nam mora biti cilj, tako da u naredne dvije utakmice moramo biti maksimalno skoncentrisani kako bismo iskoristili priliku koja nam se ukazala".

Utakmica Belgija - Bosna i Hercegovina igra se od 20.00 sati po centralnoevropskom vremenu u Roteramu, koji je najveći stadion na EP kapaciteta 12.000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC