• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menalo: Cijele kvalifikacije stale u jedan meč

Autori mondo.ba Autori Fena

Mlada bh. reprezentacija u utorak gostuje Portugaliji.

Samo još dva treninga, koja će odraditi tokom sutrašnjeg dana, preostala su selektoru Vinku Marinoviću i njegovm stručnom štabu mlade bh. reprezentacije da pripreme ekipu za odlučujući duel kvalifikacija za EP 2019. godine u utorak u gostima protiv Portugalije.

"Prije početka kvalifikacija, Portugalija je bila najveći favorit grupe i to je i sada. Međutim, mi smo njih dobili u prvoj utakmici i ne vidim zašto to ne bi ponovili i ovog puta. Cijele su nam kvalifikacije stale u ovu jednu utakmicu i ako pobijedimo biću zadovoljan", kazao je Luka Menalo, koji je istakao kako Portugalci rijetko gube kod kuće, ali je Rumunija prošlog mjeseca pokazala da je i to moguće.

Puno će zavisiti i od raspoloženja bh. napadača Ermedina Demirovića i Hamze Čatakovića, kojima se u konkurenciji za tu utakmicu priključio Aldin Turkeš.

"Znamo svi ko je Portugalija, individualno najjača ekipa u grupi. Ali, fudbal je timski sport i vidjećemo šta će se desiti. Super smo odigrali ove kvalifikacije i ostala nam je još ova jedna utakmica da pobijedimo i izborimo baraž", kazao je Čataković, koji je istakao kako je lijepo postizati golove za reprezentaciju te da se nada da će pogoditi i u utorak u Madeiri.

Trener golmana Danimir Milkanović istakao je dobru atmosferu u timu i rad proteklih pet dana te podsjetio kako su Portugalci sinoć, mada su nekoliko igrača bili poštedili, s uvjerljivih 9:0 dobili prijateljski meč.

"Uradili smo sve što smo planirali. Svi znate ko je i kako igra Portugalija, ali mi smo i u prvoj utakmici pokazali da možemo igrati s njima. Utakmicu koja i njima i nama znači sve u kvalifikacijama dočekujemo spremni", podvukao je Milkanović, koji je najavio kako u utakmici gdje samo pobjeda "igra" objema ekipama, mi imamo šansu.

"Mi ionako ne znamo taktizirati. Imamo svoj model igre, napadački, od kojeg ne odustajemo, jer smo tim modelom postigli jako puno golova u ovim kvalifikacijama", podsjetio je Milkanović.

Osim Nihada Mujakića, koji je povrijeđen i koji je odmah nakon okupljanja otišao kući te je umjesto njega stigao Matej Rodin, stručni štab bh. tima nema problema s povredama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC