• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić o Gojaku:Došao sam, isplatio njega i Olimpik

Autor mondo.ba

Zdravko Mamić je na "Simposaru" u Sarajevu otkrio kako je u svojevremeno u Dinamo doveo bh. reprezentativca Amera Gojaka.

 Zdravko Mamić o transferu Amera Gojaka iz Olimpika u Dinamo Izvor: MN PRESS

Nekada "alfa i omega" zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, je u Sarajevu dočekan ovacijama publike na sedmom međunarodnom sportskom simpoziju "Simposar".

Mamić je istakao da da ga svugdje cijene osim u njegovoj Hrvatskoj, a u razgovoru za "Jutarnji list" dotakao se i novopočenog A reprezentativca BiH Amera Gojaka koji je iz Olimpika stigao u Dinamo 2015. godine.

"On je sad reprezentativac BiH zahvaljujući igrama u Dinamu, a nikad ne bi bio u 'Maksimiru' da nisam otišao po njega u Sarajevo, isplatio i njega i njegov klub Olimpik, prepoznao prije svih da bi mogao biti klasa. Ti uspjesi svih mojih igrača, od Luke Modrića do njih 14 u finalu Mundijala, do rapsodije Dinama, to je ono što me drži i znam da sam radio što treba i da sam nepravedno osuđen", rekao je Mamić koji je nekoliko dana prije izricanja presude prema kojoj je osuđen na šest i po godina zatvora nalazi u BiH koja ga je odbila izručiti Hrvatskoj jer posjeduje bh. državljanstvo.

Amer Gojak je do sada nastupao za kadetsku, juniorsku i mladu reprezentaciju BiH, a debi se seniorsku selekiju vjerovatno će upisati protiv Austrije (15. novembra) ili Španije (19. novembra).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC