• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski se "vadi" protiv Sarajeva

Autor mondo.ba

Derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu u Mostaru, gdje će šampion Zrinjski dočekati lidera na tabeli Sarajevo.

 PL BiH (17. kolo): Zrinjski - Sarajevo, najava Blaž Slišković, Husref Musemić Izvor: Samir Cacan/MONDO

Poslije trijumfa u sarajevskom derbiju nad Željezničarom, "bordo" tim se učvrstio na prvom mjestu na tabeli sa pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Zrinjskog, trostrukog uzastopnog šampiona BiH.

"Sigurno da je prednost solidna i nije nezaslužena. Sarajevo je barem po mom mišljenju prikazalo najkvalitetnije igre, imali su najmanje oscilacija, kako rezultatski tako i po igri za razliku od svojih pratilaca, tako da smo svjesni kvaliteta Sarajeva i značaja utakmice. Bez obzira što će gosti u Mostar doći relativno hendikepirano neigranjem četiri-pet standardnih igrača zbog žutih kartona, mišljenja sam da imaju kvalitet da nam se suprotstave", izjavio je Blaž Slišković, strateg "plemića" u najavi utakmice "Pod Bijelim brijegom".

Za Sarajevo neće igrati Benjamin Tatar, Amar Rahmanović, Miloš Stanojević, Halid Šabanović i Ljuban Crepulja zbog žutih kartona, ali ni Mostarci neće biti kompletni s obzirom da za subotnji derbi neće konkurisati Marin Galić, koji je treći žuti karton zaradio u porazu od Zvijezde (1:0).

"Poraz u Ugljeviku je došao u nezgodnom trenutku. Moramo da se 'vadimo' na Sarajevu ako mislimo zadržati šanse za vodećim mjestima. Dosta smo razgovarali na ovu temu ovih dana i igrači su svjesni važnosti utakmice. Nadam se da ćemo prikazati kvalitetniju utakmicu nego što je to bila u Ugljeviku", dodao je trener Zrinjskog.

Njegov kolega sa klupe koševskog kluba Husref Musemić svjestan je da je susret u Mostaru jako bitan jer bi u slučaju da njegov tim neporažen napustio teren, mogao lagano da sprema proslavu jesenje titule.

"Jako bitna utakmica za nas. Nedostajaće nam četiri-pet kartoniranih igrača, ali napravićemo dobru ekipu koja će pokušati da ostvari dobar rezultat. Sigurno nas čeka kvalitetan protivnik, ali mi možemo da odigramo dobru utakmicu. Vidjećemo, koliko ćemo u tome uspjeti. Važan meč prije ove reprezentativne pauze, poslije dvije utakmice igramo kod kuće, pa ako ostanemo neporaženi, vjerujem da smo napravili dobar posao", rekao je Musemić.

PREMIJER LIGA, 17. KOLO

Subota:

Ugljevik: Zvijezda 09 - Čelik (13:30, BHT1)
Doboj Kakanj: Mladost-Radnik (13:30)
Mostar: Zrinjski-Sarajevo (16:30, Moja TV)

Nedjelja:

Gabela: GOŠK - Krupa (13:30)
Tuzla: Sloboda - Široki Brijeg (13:30, Moja TV)
Sarajevo: Željezničar - Tuzla siti (16:30, Moja TV)


TABELA: Sarajevo 36, Zrinjski 31, Željezničar 28, Široki Brijeg 23, Sloboda 22, Čelik 21, Radnik 21, Mladost 20, Zvijezda 09 17, Tuzla siti 16,GOŠK 13, Krupa 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC