• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplja utakmica u fudbalu, a nije LŠ!

Nevjerovatan novac se vrti na Ostrvu, a vidjećemo ko će uspjeti da ga se domogne - Aston Vila ili Derbi.

U nedjelji kada se igraju finale Lige Evrope i Lige šampiona pomislili biste da "nema dalje" kada je finansijska dobit u pitanju, ali će pobjednik plej-ofa Čempionšipa zaraditi mnogo veći novac za ulazak u prvi rang engleskog fudbala.

Aston Vila i Derbi odlučiće danas od 16 časova na "Vembliju" o posljednjem učesniku Premijer lige naredne sezone, a osim ulaska u elitni rang - sljeduje im velika premija.

Naime, pobjednik će inkasirati najmanje oko 170 miliona funti, što je novac koji se odnosi na samo učešće u Premijer ligi i zaradu od TV prava, dok FA "osigurava" novopečene prvoligaše kroz tri naredne sezone, u slučaju eventualnog povratka u Čempionšip (75 miliona funti).

I to nije sve, procjenjuje se da ukoliko novi klub "preživi" prvu sezonu Premijer ligi može da zaradi i 400 miliona do 2020. godine.

Objavljene zarade iz tek završene sezone u Engleskoj govore da su Fulam, Kardif i Hadersfild, uprkos ispadanju u niži rang, zaradili oko 100 miliona funti, što je više nego što je dobio Real Madrid u prošloj sezoni Lige šampiona, ili Valensija kao četvrti tim Španije.


Jasno je da će zbog toga Aston Vila i Derbi imati veliki motiv da se domognu Premijer lige, odnosno da se pridruže Noriču i Šefild junajtedu koji su se direktno plasirali.

Vidjećemo da li će se na kraju radovati Frank Lampard, koji je s "ovnovima" jedva ušao u plej-of i izbacio favorita Lids junajted, ili će se u Premijer ligu vratiti Aston Vila, bivši šampion Evrope, u kojoj kao pomoćni trener radi Džon Teri.

Pa ko bude bolji!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC