• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizanovac" opet na klupi Slobode

Autor mondo.ba

Poslije godinu dana, Admir Smajić ponovo je postao tim menadžer Slobode iz Tuzle s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

 Admir Smajić ponovo trener FK Sloboda Izvor: MN PRESS

Nakon odluke o rastanku sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Tuzlaka Zlatanom Nalićem, na poziciju tim menadžera u utorak je Sloboda imenovala Admira Smajića, nekadašnjeg napadača beogradskog Partizana.

Admir Smajić: "Vredelo je živeti zbog Partizana"

Smajić je u prvom obraćanju javnosti nakon imenovanja pričao o mladim igračima i nastojanju da Slobodi vrati vrijednost koju klub i Tuzla zaslužuju.

"Kakva su očekivanja? Pa prva i najbitnija stavka je selekcija igrača. Prema informacijama koje ja imam, imamo mnogo igrača kojim ističe ugovor, ima dosta igrača koji žele da promijene sredinu i u ovoj godini sigurno je da će glavni i prioritetan cilj biti stabilizacija ekipe. Davaćemo mogućnost mlađim igračima ukoliko imaju potencijal da uđu u prvi tim. Mladost ne garantuje to, ali ako igrač ima potencijal, ja se ne bojim da ga gurnem u premijerligaško takmičenje. Pokušaću Slobodi vratiti onu vrijednost koju Sloboda kao klub i sredina zaslužuju. Tražiću od igrača da nauče šta znači igrati i nositi dres Slobode, da imaju identifikaciju sa gradom, klubom, navijačima, sa ljudima oko kluba. Na žalost nemamo puno vremena i moraćemo neke stvari u hodu raditi. Naš sastanak je kratko trajao. Imamo zajednički cilj, a to je interes Slobode i to nije patetika", rekao je Smajić, a prenio klupski sajt.

Prema njegovim riječima, svjestan je problema na "Tušnju" i izrazio nadu da će biti vezani za teren i da neće biti destruktivnih stvari.

Izvor: MN Press/arhiva

"Naučio sam u fudbalu da su dvije stvari veoma teško ostvarive, a to je da se napravi ekipa i da se traže rezultati. Na žalost, mi smo u situaciji i da pravimo ekipu i da tražimo rezultate. Obećavam da će se ozbiljno raditi. Niko nije mađioničar. Ne obećavam rezultate, osim da će se ozbiljno i disciplinovano raditi. Zahtijevaću od igrača da prvo nešto daju Slobodi, a onda i da nešto traže od Slobode. To će sigurno izazvati nesigurnost kod igrača koji budu htjeli doći u Slobodu što će meni olakšati jer ako je neko nesiguran u sebe, onda meni on i ne treba", dodao je novi strateg Tuzlaka.

Na pitanje novinara o razlozima odlaska iz Slobode prethodne sezone, kako je navedeno "zbog bolova u leđima", Smajić nije želio eksplicitno da odgovori.

"Šta je bilo prošle godine, to je prošlost i ne bih se vraćao. U fudbalu imate nekih stvari koje prihvatite ili ne prihvatite. Došao sam ponovo tu. Nadam se da ljudi oko mene i s kojim radim da će shvatiti moju viziju i sve to šta ja hoću da napravim sa Slobodom. Mene politika kluba ne interesuje. Nisam imao puno fudbalskih kontakata sa Bosnom. Neki će reći da je to manjak, mislim da je to prednost. Idem iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će klub riješiti probleme, i svjestan sam toga. Sa druge strane postoje stvari koje su bitne. Ono što Sloboda nudi igračima da će biti isplaćeni. Moja prednost je ta što nisam ni u kakvim kombinacijama. Jedina stvar koja me interesuje je igralište, a sve druge stvari spekulacije, manipulacije, to me ne interesuje", naglasio je Smajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC