• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čelik će igrati fudbal koji će privući navijače"

Autori mondo.ba Autori Fena

Novi trener Čelika, Turčin Hasan Ozer, istakao je da mu je drago što je stigao u Zenicu te da se uopšte ne osjeća strancem.

  "Grad je lijep, a BiH je za nas važna zemlja, u kojoj se ne osjećamo kao stranci. Veoma sam uzbuđen što sam tu", izjavio je Ozer, koji je dodao da je na početku stvaranja novog tima, ali da je uvjeren da će uraditi posao, što se od njega i očekuje.

Siguran je da će Čelik narednu sezonu biti bolje plasiran nego protekle, u kojoj je završio kao sedmi.

"Čelik je klub koji se stepenicu po stepenicu približava vrhu. Imamo igrače koji su u mladoj selekciji BiH, zadržali smo i kostur tima te s novim igračima koje smo doveli i koje ćemo još dovesti, planiramo sklopiti ekipu koja će igrati dobar fudbal. Mi ćemo igrati fudbal koji će privući dosta navijača. To mi je želja, ali je ovaj sport nepredvidiv i nikada ne znate s kakvim ćete se uslovima susretati", napominje Ozer, koji dodaje da već prekosutra napuštaju grad.

"Već u srijedu putujemo u Tursku, gdje ćemo trenirati u kampu u gradu Bolu. Idemo da se maksimalno dobro spremimo i vratimo spremni za narednu sezonu. U planu je da ostanemo 15-ak dana i da odigramo barem tri kontrolne utakmice", kaže Ozer, koji je svjestan da do polaska na pripreme neće moći imati sve igrače.

Čelik je upravo dogovorio dvogodišnji angažman novog napadača, Almira Aganspahića iz Krupe, koji će tek sutra trenirati s ekipom. Danas je trenirao novajlija Ševkija Resić, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Sarajeva.

Danas na treningu nije bilo Ermina Huseinbašića, pojačanja iz Zvijezde 09, koji je za vrijeme treninga obavljao razgovore s klupskim čelnicima pa je nepoznato da li će ostati na "Bilinom polju".

Splićanin Ante Blažević, koji je juče bio na prozivci, otputovao je kući zbog dodatnih zdravstvenih pretraga. Na treningu nije bilo ni Marina Jurine, koji je sinoć potpisao novi, jednogodišnji ugovor.

Kapiten Fenan Salčinović, mada još nije produžio ugovor, trenirao je i danas pa se očekuje da će produžiti saradnju, dok je prošlosezonski prvi strijelac tima, Haris Dilaver, kojem je takođe istekao ugovor, dio današnjeg treninga posmatrao iz svečane lože.

"Čekam inostrani angažman ili neku dobru, konkretnu ponudu. Još nismo razgovarali o ostanku u Čeliku", izjavio je Dilaver.

Nigerijac Paskval Okoli, zatim Anel Dedić, Ševko Okić, Ivan Livaja i Tarik Adilović, koji su pod ugovorom, ali koji nisu juče bili na prozivci, ni danas nisu trenirali s ekipom. Stoper Luka Miletić i veznjak Harun Vardo se oporavljaju od povreda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC