• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loša partija Hrvatske, Rumuni lako do tri boda!

Autor mondo.ba

Mlada rumunska reprezentacija deklasirala Hrvatsku. U drugom meču prvog kola ove grupe, od 21 čas, sastaju se Engleska i Francuska.

Mlada reprezentacije Rumunije, koja je u kvalifikacionoj grupi za plasman na EURO bila zajedno sa bh. selekcijom te bez poraza u deset kola stigla do završnog turnira, savladala je danas Hrvatsku rezultatom 4:1 u prvom meču grupe C. U drugom susretu ove grupe, kojim će biti zaključeno prvo kolo grupne faze, sastaju se stari rivali – Engleska i Hrvatska, na stadionu ''Dino Manuci'' u Ćezeni.

Prvom pogotku gledaoci na stadionu "Seravale" u San Marinu, njih oko četiri hiljade, posvjedočili su u 11. minutu, kada je George Puškaš, najbolji strijelac mlade rumunske selekcije, valorizovao dosuđeni jedanaesterac nakon igranja rukom Filipa Benkovića.

U ovoj situaciji posla je bilo i za sudije u kontrolnoj sobi, koji su sugerisali glavnom sudiji Bobiju Madenu da "ima elemenata" da se pokaže na bijelu tačku. Nakon što je i sam pregledao snimak, Škot je to i učinio, a Puškaš je izašao kao pobjednik iz duela sa Posavecom.

Nisu se hrvatski reprezentatici oporavili od ovog šoka, a uslijedio je novi. U 14. minutu poslije jako loše reakcije pomenutog Posaveca, koji je sporo i neodlučno krenuo na jednu "ničiju" loptu, vođstvo je udvostručio Janis Hadži, sin legende rumunskog fudbala Georga Hadžija.

Treba, svakako, dodati i to da je u tim trenucima Studen morao da posegne za prvom izmjenom jer zbog povrede meč nije mogao da nastavi Josip Brekalo, strijelac sedam golova u kvalifikacijama, pa je umjesto na njega na teren poslat Domagoj Bradarić.

U takvoj situaciji na terenu Hrvati vjerovatno ni sami nisu očekivali da će vrlo brzo smanjiti zaostatak, ali se to desilo u 18. minutu, kada su Rumuni na sredini terena izgubili loptu koja je došla do posjed Nikole Vlašića koji udarcem sa distance nakon solo-prodora matira Radua.

Rezultat 2:1 na snazi je bio i kad su igrači dvije selekcije otišli u svlačionicu na petnaestominutni odmor, iako je lako moglo da bude drugačije. Naime, dva minuta poslije prvog, član moskovskog CSKA na pozajmici iz Evertona mogao je da postigne i svoj drugi gol na meču, ali je Radu, koji brani boje Đenove, uspio da ovog puta izbaci loptu u korner, dok je u posljednjem od ukupno četiri minuta sudijske nadoknade priliku da kruniše jedan kontranapad imao Ivan Andrei, ali nije pogodio metu.

Što nije uspio Hadži u 54. minutu, kada je pogodio prečku iz slobodnog udarca, jeste Tudor Baluta trinaest minuta kasnije nakon "pomračenja svijesti" Borne Sose. Lijevi bek hrvatskog tima, u želji da uputi pas ka svom saigraču, predao je loptu Baluti direktno u noge na ivici kaznenog prostora, a rumunski fudbaler nije "odbio poklon" koji mu je iznenada uručen – driblingom se oslobodio čuvara Filipa Benkovića i veoma dobrim udarcem "pocijepao" mrežu hrvatskog gola.

Rumunski nacionalni tim dotukao je Hrvate u nadoknadi vremena, kada je Petre pobjegao odbrani. I u ovoj situaciji, kao i kod penala, VAR je donio konačnu odluku – provjeralo se da li se rumunski fudbaler nalazio u ofsajdu, ali je snimak pokazao da je gol regularan.

Recimo još jednom, dd 21:00 čas se u jednom od derbija prve runde sastaju Engleska i Francuska, a ovaj meč biće igran na stadionu Dino Manuci u Ćezeni.

Grupa C

Rumunija - Hrvatska 4:1

/Puškaš 11, Hadži 14, Baluta 67, Petre 90+3 - Vlašić 18/

Engleska - Francuska (21:00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC