• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin ODMAH naredio promenu sistema U21 turnira

Autor mondo.rs

"To je najbolje rešenje jer ovo što se desilo Italiji ne sme da se ponovi", poručio je Čeferin koji kao da se izvinjavao domaćinu turnira.

Sistem takmičenja na Evropskom prvenstvu za mlade se pokazao kao fijasko!

UEFA je odlučila da na poslednja dva turnira učestvuje po 12 reprezentacija smeštenih u tri grupe, odakle u nokaut fazu prolaze pobednici i ukupno najboljeplasirani.

S obzirom na to da je na ovogodišnjem prvenstvu to stvorilo dosta konfuzije i naknadnih "kalkulacija" pošto su Rumuni i Francuzi, u slučaju nerešenog ishoda u poslednjem kolu, mogli zajedno da prođu u polufinale i tako "izbace" Italju, najavljene su promene.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin odmah je obavestio javnost da će naredno U21 prvenstvo imati 16 timova koji će, logično, biti podeljeni u po četiri grupe sa četiri tima.

To će biti prvi put u istoriji evropskih prvenstava za mlade da se koristi takav sistem takmičenja, pošto je sve do 2017. godine i turnira u Poljskoj bilo uobičajeno učešće od po osam reprezentacija, koje se koristilo od istorijskog prvog EP davne 1978.

"Već neko vreme razmišljamo da 16 timova nastupi na finalnom turniru i to ćemo promeniti već od narednog takmičenja", rekao je Aleksandar Čeferin.

"To je najbolje rešenje jer ovo što se desilo Italiji ne sme da se ponovi".


Slovenac kao da se izvinjavao domaćinu Evropskog prvenstva za mlade jer je "dogovo" Francuske i Rumunije mogao da ih izbaci, što se i desilo, a videćemo šta ovo znači kada su u pitanju naredne kvalifikacije koje počinju već od septembra.

Srbija će pokušati da se plasira na EP u Mađarskoj i Sloveniji 2021. godine, a u grupi smo sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC