• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije Godina, za Inter potpisao i Lazaro

Autor mondo.ba

Austrijski reprezentativac je dogovorio saradnju na četiri godine sa Interom.

U jednom danu – dva potpisa!

Nakon što je Inter ranije tokom dana postalo poznato da je potpisao trogodišnji ugovor sa dosadašnjim članom Atletiko Madrida, 33-godišnjim urugvajskim štoperom Dijegom Godinom, na zvaničnom sajtu kluba je objavljeno i da među "nerazure", na period do juna 2023. godine, dolazi krilni napadač austrijske reprezentacije i sad već bivši član berlinske Herte Valentino Lazaro!

Prve fudbalske korake Lazaro je napravio u Graceru iz rodnog grada, odakle se preselio u mlađe selekcije Salcburga, sa kojim je 2012. godine potpisao ugovor.

U elitnom rangu austrijskog fudbala debitovao je 3. novembra iste godine u duelu sa Admirom, te je sa 16 godina i 224 dana postao najmlađi debitant u istoriji austrijske Bundeslige. U klubu je proveo pet sezona, te učestvovao u osvajanju četiri uzastopne duple krune.

U ljeto 2017. godine stigao je na pozajmicu u redove Herte, a stalni igrač ovog kluba postao je godinu dana kasnije. Prošle sezone je u dresu Berlinaca odigrao 31 meč u elitnom rangu i postigao tri gola, te sedam puta asistirao saigračima.

"Pokriva uglavnom desnu stranu terena ali je, isto tako, svestran i zna kako da se prilagodi i ostalim ulogama na terenu. Poput mnogih velikih imena ove igre, počeo je fudbalski da se razvija od malih nogu, igrajući na ulici, zahvaljujući čemu je dobijao mnogo u smislu vještina i taktičke nesebičnosti. Takvi uski tereni zasigurno su mu mnogo pomogli da dođe do nivoa na kojem sad. Uvijek je bio pun života, zvoneći drugarima na vrata, trčeći niz ulicu i igrajući fudbal sve dok ima postoji imalo svjetla da se vidi lopta. Ima samo jednu strast – fudbal. Inspirisan je idolima iz najranijih dana, te je imitirao legende Selesaa, driblajući, izvodeći slobodne udarce ili asistirajući saigračima", navedeno je na sajtu Intera, te istaknuto da "Lazaro zna kako pobjeđivati" - što je, njima, u ovom trenutku, svakako i najvažnije s obzirom na želju da pod komandom Antonija Konte pokušaju da ugroze primat Juventusa na Apeninskom poluostrvu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC