• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govor mržnje i antisemitizam na dresovima Arsenala

Autor mondo.ba

Njemačka kompanija sportske opreme "Adidas" pokrenula je istragu nakon što što su korisnici na društvenim mrežama ispisali uvredljive sadržaje na dresovima londonskog Arsenala.

Tviter nalog kompanije u Velikoj Britaniji pokrenuo je kampanju #DareToCreate (Usudi se da kreiraš) kako bi omogućili navijačima Arsenala da sami napišu na dresu vlastita korisnička imena koja bi potom bila dostupna za naručivanje.

Međutim, uslijedile su salve uvredljivih izraza i fraza što nije "filtrirano", pa je u roku od nekoliko sati brend poslao poruke i fotografije sa rasističkom i antisemitskom sadržinom.

Korisnici ove društvene mreže su se potpisivali kao "nevini Hitler", "spalite sve Jevreje", "umrite 'crnčuge'" i slično, a pominjana je i nestala djevojčica Medelin Meken i tragedija na Hilsborou.

Engleski mediji pretpostavljaju da je grešku napravio automatski sistem koji niko nije kontrolisao, pa je "Adidas" brzo isključio cijelu kampanju.

"Kao dio našeg partnerstva s Arsenalom, postali smo svjesni zloupotrebe manjine koja je stvorila uvredljive sadržaje. Odmah smo reagovali i onemogućili da se to ponavlja i naš tim će da sprovede istragu", saopšteno je iz kompanije engleskim medijima.

Ovim povodom se oglasio i londonski klub.

"Potpuno osuđujemo govor mržnje, kojem nema mjesta ni u našem klubu niti u engleskom društvu", navedeno je iz tabora "tobdžija".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC