• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvalospjevi za Džeku u Italiji: Jedan od najvećih u istoriji Rome!

Kapiten Bosne i Hercegovine je rizikujući pogoršanje povrede nosio kapitensku traku i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad Milanom (2:1) u derbiju devetog kola Serije A.

Edin Džeko je jedan od najvećih igrača u istoriji rimske "vučice" i istinski kapiten, ustvrdio je italijanski list "Il Mesađero" u tekstu posvećenom kapitenu "zmajeva".

Tekst Mima Feretija pod naslovom "Džeko je kapiten 'vučice', gol je skinuo masku", prenosimo u cjelosti...

Možda će vas zanimati

"Maskirani muškarac nije se plašio da licem udari loptu. A iz njegovog hrabrog čina postignut je prvi gol Rome, a vjerovatno i pobjeda velikodušnog, neumoljivog i na neki način pokretnog tima Paula Fonseke. Iako je sanirao dvostruki prelom jagodične kosti prije samo tri nedjelje uz operativni zahvat, Edin Džeko nije razmišljao ni trenutak prije nego što je tu loptu udario glavom. I tako je doveo Romu do prednosti. Straha nije bilo, do trenutka kad je maska poslije udarca lopte pala sa njegovog lica i pokrila usta. Kao da mu je sakrila osmijeh, ali Edinove oči bile su sjajne. A Bosanac - na trećem golu zaredom u prvenstvu - u tom momentu imao je hiljadu razloga da se nasmiješi svima.

Edinova kapitenska traka i maska ​​na licu - pred očima Frančeska Totija (slučajno se vratio da bi Roma pobijedila sa legendarnim kapitenom na tribinama?) - potvrdili su na "Olimpiku" kao jednog od najjačih igrača koji su ikada nosili dres Rome. Jasno je, ne samo zbog tehničkog pitanja: kada razgovaramo o njemu, ne možemo, da ne uzmemo u obzir i njegovu moralnu veličinu. Na primjer, nastupio je u Đenovi, bio je to gest apsolutne velikodušnosti (kao i hrabrosti) prema ljudima koji mu isplaćuju platu.

A mogao je bezbrižno da ostane kod kuće i da na TV-u gleda utakmicu svojih saigrača, međutim, umjesto toga odabrao je da bude tamo, nakljukan lijekovima protiv bolova. Kao što je učinio tada, slično se dogodilo i protiv Borusije M'Gladbah, te na koncu protiv Milana. A Roma je, od juče, još više njegov životni tim, jer u prethodnoj karijeri nikada nije ostao tako dugo u jednom klubu. Ukupno 190 utakmica. Daje, beskonačni Edin.

Nisu ga striktno markirali u Lećeu, sjećate se? (Džeko bio strijelac jedinog gola) Od tog dana kreću uspjesi Rome do posljednjeg protiv Milana uprkos maski koja ga je jako naljutila (ako ste primijetili, na stadionu ili pred TV-om), Osim što je postigao prvi gol, a takođe je aktivno učestvovao i kod pogotka Nikola Zaniola. Asistent i golgeter, kao što mu se gotovo uvijek događa. Plus, pravi kapiten izvan terena. Jer nije važno nositi komad tkanine na ruci da bi se osjećali sposobnim i imali dužnost, uspijevajući dušom i srcem, povući svoje pratioce. A zašto ne, čak i navijače. Kao što je to godinama radio i njegov prethodnik, neponovljivi kapiten, koji je uživao gedajući Džeku s tribine.To je pitanje DNK, a ne mjesto rođenja".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC