• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je "već viđen" u Interu - U Romu se vratio u velikom stilu

Autor mondo.ba

Leonardo Spinacola na najbolji mogući način iskoristio je neigranje Aleksandra Kolarova zbog suspenzije, te pomogao "vučici" da ostvari vrijedan trijumf u Đenovi. Strijelac i Edin Džeko.

 Đenova - Roma 1:3 Serija A 20. kolo Edin Džeko strijelac Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Rattini

Veoma dobrom igrom, prije svega u prvih 45 minuta i finišu meča, Roma je uspjela sa teškog gostovanja na "Marasiju" da se vrati s kompletnim plijenom.

Fudbaleri Đenove u poprilično su lošoj formi ovo sezone, o čemu govori i pretposljednja pozicija na tabeli, što su Rimljani iskoristili i trijumfom 3:1 (2:1) nastavili potjeru za mjestom koje vodi u Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

U odsustvu suspendovanih Aleksandra Kolarova, trener Rome Paolo Fonseka na lijevoj strani dao je šansu Leonardu Spinacoli, koji se vratio u Rim nakon propalog transfera u Inter.

Ispostavilo se da je to bio pravi potez, a teško da je portugalski stručnjak imao alternativu, jer i drugi bek, kapiten Alesandro Florenci, nije imao pravo nastupa, pa ga je na suprotnoj strani mijenjao Davide Santon.

Na isteku petog minuta, zakazala je odbrana domaćih. Dobar centaršut uputio je Čengiz Under, lopta je "bježala" ka drugoj stativi, te završila u "maloj mrežici" nemoćnog Matije Perina.

Edin Džeko, koji je u poprilično lošoj golgeterskoj formi ove sezone, imao je tri prilike u nastavku prvog poluvremena da uveća prednost gostiju, a što nije uspio on, pošlo je za rukom nespretnom defanzivcu Đenove, Davideu Biraskiju.

Odličnim prodorom Spinacola je prosto natjerao fudbalera domaćih da skrene loptu u sopstvenu mrežu, ali je Goran Pandev, samo što se krenulo s centra, na drugoj strani vratio Đenovu u igru i na pauzu se otišlo s rezultatom 1:2.

Mnogo konkretniji u drugom dijelu bili su Đenovljani. Pritisak je trajao 20-ak minuta, Roma je bila u podređenom položaju, ali je greška čuvara mreže Perina, koji se okliznuo i poklonio loptu protivniku, skupo koštala domaće.

Izvor: Tanjug/Luciano Rossi/LaPresse

Lorenco Pelegrini sjajnom asistencijom, sedmom ove sezone, "spojio" je s golom Džeku, koji je konačno uspio da nađe put do protivničke mreže.

Bh. reprezentativcu bio je ovo tek osmi pogodak u Seriji A, a treći na posljednjih 10 utakmica.

Trijumf iz Đenove doveo su "vučicu" na toliko željenu četvrtu poziciju, sa tri boda prednosti, ali i utakmicom više u odnosu na Atalantu, koja sutra zatvara 20. kolo domaćim duelom protiv SPAL-a.

Fonsekin tim upisao je tako veoma bitna tri boda, s obzirom da ga očekuje veoma težak raspored.

Već u srijedu Roma će u gostima protiv Juventusa igrati meč četvrtfinala Kupa Italije, dok je narednog vikenda očekuje veliki rimski "Derbi dela Kapitale" protiv zahuktalog Lacija, koji je vezao 11 pobjeda u prvenstvu.

SERIJA A - 20. KOLO:

Milan - Udineze 3:2 (0:1)
/Rebić 48, 90+3, Ernandez 72 - Striger Larsen 6, Lazanja 85/

Breša - Kaljari 2:2 (1:1)
/Toregrosa 27, 49 - Žoao Pedro 21, 68 pen/

Bolonja - Verona 1:1 (1:0)
/Borini 81 - Bani 20/

Leće - Inter 1:1 (0:0)
/Mankozu 77 - Bastoni 72/

Đenova - Roma 1:3 (1:2)
/Pandev 45 - Under 5, Biraski 44 ag, Džeko 74/

Juventus - Parma (20.45)

Odigrano u subotu:

Lacio - Sampdorija 5:1 (3:0)
/Kaisedo 7, Imobile 17 pen, 20, 65 pen, Bastos 54 - Lineti 70/

Sasuolo - Torino 2:1 (0:1)
/Boga 61, Berardi 72 - Lokateli 20 ag/

Napoli - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Kijeza 26, Vlahović 74/

U ponedjeljak:

Atalanta - SPAL (20.45)

TABELA: Juventus (-1) 48, Inter 47, Lacio (-1) 45, Roma 38, Atalanta (-1) 35, Kaljari 30, Milan 28, Parma (-1) 28, Torino 27, Verona (-1) 26, Fiorentina 24, Bolonja 24, Udineze 24, Napoli 24, Sasuolo 22, Sampdorija 19, Leće 16, Breša 15, Đenova 14, SPAL (-1) 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC