• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rebić Piolijev džoker: Hrvat odveo Milan do trijumfa, a Ibru do rekorda!

Autor mondo.ba

''Rosoneri'' su došli do prve domaće pobjede još od 31. oktobra, zahvaljujući, prije svega, hrvatskom reprezentativcu. Ibrahimović nadmašio rekord Estebana Kambijasa.

 Serija A 20. kolo Milan Udineze 3 2 Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Milan je konačno prekinuo niz bez trijumfa na San Siru!

Posljednjeg oktobarskog dana 2019. godine tim Stefana Piolija je savladao ekipu SPAL-a, nakon toga nanizao četiri utakmice bez slasti pobjede, međutim počastio se danas, vođen Antom Rebićem, koji je postigao svoje prve golove u dresu milanskog kluba:

MILAN – UDINEZE 3:2 (0:1)
/Rebić 48, 90+3, Ernandez 72 - Striger Larsen 6, Lazanja 85/

Na pauzu između dva poluvremena ''rosoneri'' su otipli uz rezultatski deficit, a krivac za to je - njihov čuvar mreže Điđi Donaruma.

U šestom minutu meča bespotrebno je istrčao sa gol-linije, htio van šesnaesterca da interveniše ispred Kevina Lazanje, ali se nije proslavio... U nastavku akcije, Jens Striger Larsen je prihvatio ponuđeni poklon i primorao Zlatana Ibrahimovića da uputi oštar pogled ka svom saigraču.

Zlatan Ibrahimović je danas postao fudbaler koji je najbrže stigao do 150 pobjeda u Seriji A. Za taj poduhvat Ibri je bila potrebna 222 utakmice, a rekord je do sada držao dugogodišnji član Intera Esteban Kambijaso, koji je do jubileja stigao nakon 230 utakmica.

Za načinjenu grešku u ranoj fazi utakmice, Donaruma, koji je nedavno dobio konkurenciji u liku Asmira Begovića, iskupio se tokom meča ili, preciznije rečeno, u prvih deset minuta drugog poluvremena, odbranivši četiri pokušaja gostujućih fudbalera.

Dva puta je italijanskog čuvara mreže pokušao da matira Lazanja, jednom Rolando Mandragora i Stefan Okaka... Iz svih tih situacija Donaruma je izašao kao pobjednik, a sa njegovim odličnim intervencijama stigao je i izjednačujući pogodak za tim Stefana Piolija.

Stateg Milana je od starta drugog poluvremena na teren umjesto Đakoma Bonaventure poslao Antu Rebića i to mu se isplatilo nakon samo nekoliko minuta, s obzirom da je hrvatski reprezentativac ''pocijepao'' mrežu nakon centaršuta Andree Kontija.

Rezultatski preokret Milanu donio je Teo Ernandez u 72. minutu svojim petim ovosezonskim golom u Seriji A, pet minuta prije kraja Kevin Lazanja je pogodio za 2:2, a kada je već djelovalo da će meč biti završen podjelom bodova, Rebić se u posljednjem, trećem minutu sudijske nadoknade ponovo zahvalio Pioliju na povjerenju.

SERIJA A - 20. KOLO:

Milan - Udineze 3:2 (0:1)
/Rebić 48, 90+3, Ernandez 72 - Striger Larsen 6, Lazanja 85/

Breša - Kaljari (15.00)

Bolonja – Verona (15.00)

Leće – Inter (15.00)

Đenova - Roma (18.00)

Juventus - Parma (20.45)

Igrano u subotu:

Lacio - Sampdorija 5:1 (3:0)
/Kaisedo 7, Imobile 17 pen, 20, 65 pen, Bastos 54 - Lineti 70/

Sasuolo - Torino 2:1 (0:1)
/Boga 61, Berardi 72 - Lokateli autogol 20/

Napoli - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Kijeza 26, Vlahović 74/

U ponedjeljak:

Atalanta - SPAL (20.45)

TABELA: Juventus 48, Inter 46, Lacio 45, Atalanta 35, Roma 35, Kaljari 29, Milan (+1) 28, Parma 28, Torino (+1) 27, Verona (-2) 25, Fiorentina (+1) 24, Napoli (+1) 24, Udineze (+1) 24, Bolonja 23, Sasuolo (+1) 22, Sampdorija (+1) 19, Leće 15, Đenova 14, Breša 14, SPAL 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC