• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Barseloni puca po šavovima: Ovo su dva najveća razloga

Autor Mladen Šolak

Odlazak velikog broja članova uprave još jednom je ogolio probleme velikana sa Nou Kampa.

 Barselona-problemi-odlazak-uprave-predsednik-Lionel-Mesi Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Barselonu trese ozbiljna kriza i to više nije novost.

U četvrtak uveče, upravu kluba napustilo je šest članova, na čelu sa potpredsednikom Emilijom Rusaudom.

Možda će vas zanimati

Napuštajući klub, on je izneo oštru optužbu da neko „zavlači ruku u Barsin budžet“ i doveo u pitanje vođstvo aktuelnog predsednika Đozepa Marije Bartomeua, koga bi mogao da nasledi od leta.

Interesantno je da je trenutni čelnik „Blaugrane“ doveo Rusauda u klub 2015, ali je u međuvremenu njihov odnos došao do tačke sa koje nema povratka na staro.

„Da li mislim da je neko uzimao novac od kluba? Iskreno, mislim to. Ko je u pitanju? Ne mislim da je neko iz uprave, niti znam ko je, ali mogu da nagađam. Kada platite milion evra uslugu koja vredi 100.000, onda to može da donese zaradu nekome unutar kluba ili van njega. Ponavljam, ne mislim da je u pitanju neki član uprave, ali ako postoji novčana razlika, onda to znači da neko zarađuje na nedozvoljen način“, rekao je Rusaud za „RAC 1“.

Previranja u Barseloni traju nedeljama, pa i mesecima.

U februaru je u javnost isplivala afera „Barsagejt“, kako su je nazvali španski novinari, a u kojoj su katalonski mediji otkrili da je klub angažovao agenciju koja se bavi društvenim mrežama da bi „blatila“ igrače, a i klupske legende, poput Lionela Mesija, Đerara Pikea i Pepa Gvardiole?!

Barselona je odmah raskinula ugovor sa tom kompanijom.

"Stvar sa društvenim mrežama nam je nanela veliku štetu i čak i više kada su računi bili prepolovljeni tako da nisu mogli da prođu internu klupsku kontrolu. Nismo mogli da skrenemo pogled kao da se ništa nije dogodilo", rekao je Rusaud.

Drugi razlog za krizu u Barseloni je takođe veoma dubok i tiče se konflikta sa igračima oko smanjenja plata. Bartomeu nije mogao da se dogovori sa fudbalerima oko smanjenja njihovih primanja u periodu pandemije virusa korona.

Prema rečima predsednika kluba, taj potez je neophodan da bi pokrio ekonomske probleme u koje je klub zapao zbog prekida sezone i finansijske situacije zbog korone.

Na sve to, Lionel Mesi je poslednjih meseci bio prinuđen da se prvi put oglašava na Instagramu oko gorućih tema. Prvi put je kritikovao Erika Abidala i njegove saradnike iz uprave, a drugi put je u četvrtak demantovao da odlazi u Inter, u Njuels...

Komplikovani dani za španskog prvaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC