• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Teško ćemo igrati sljedeću sezonu po sadašnjem formatu...

Autor Mirjana Šegan

Srpski trener smatra da svi u Evropi moraju da budu pragmatični i donesu važnu odluku ne samo o prekinutoj sezoni, već i o narednoj

 Svetislav-Pesic-sezona-Evroliga-ACB-FIBA-sistem-takmicenja-korona-virus Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić čeka da se situacija stabilizuje oko pandemije korona virusa, kako bi zajedno sa igračima Barselone mogao najprije da se vrati treninzima, a potom i na teren.

Smatra da je vrlo važno, bez obzira na sve, da se tekuća sezona okonča na parketu.

Možda će vas zanimati

Naveo je da oni koji odlučuju o takmičenjima moraju da razmišljaju "van okvira" kako bi donijeli odluke koje su najbolje za košarku.

"Čelnici FIBA, Evrolige i nacionalnih liga moraju biti pragmatične i biti kreativni da bismo znali ne samo kako ćemo završiti ovu sezonu, već kako ćemo početi, igrati i završiti i sljedeću. Ne smijemo zaboraviti jednu važnu činjenicu - mi nismo NBA liga, gdje postoji samo jedno takmičenje. Mi ovdje igramo minimum dva takmičenja (Evroliga i nacionalna liga), a takođe tu su i olimpijske kvalifikacije", naveo je Pešić u razgovoru za špansku agenciju EFE.

Bivši selektor Jugoslavije istakao je da situacija poput ove u kojoj se svijet našao pokazuju zašto je za sve nivoe u košarci važno da sarađuju.

"Nije lako to uraditi i zato je saradnja između ova tri nivoa svjetske košarke bitna. Smatram da će igranje naredne sezone sa trenutnim sistemom takmičenja biti veoma teško. Zato je sada vrijeme da nađemo rješenja kako bismo znali kako započinjemo i završavamo sljedeću sezonu. Mada, sa druge strane, potpuno razumijem da Evroliga i ACB liga razmišljaju više o tome kako da završe ovu trenutnu koja je suspendovana", poručio je srpski stručnjak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC