• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka u Zagrebu: BBB se ograđuje od užasnog transparenta - "pijani klinci"

Autor mondo.rs

"Izvinjavamo se zbog grozne poruke, odgovorni će snositi posljedice", piše u objavi na društvenim mrežama navijačka podgrupa FK Dinamo Zagreb poslije skandaloznog transparenta koji je zgrozio region.

 Navijaci-Dinama-transparent-protiv-Srba Izvor: MN Press/arhiva

Da je Balkan, stvarno, suludo mjesto u kojem je jedna iskrica dovoljna da sve zapali, svjedoči i malouman čin grupe "navijača" zagrebačkog Dinama, koji su u jednom naselju u glavnom grada Hrvatske, istakli transparent: "Jebać*** srpske žene i djecu".

Zbog toga je reagovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručivši im: "Pedofili, idite da se liječite". Odmah su reagovali i hrvatski zvaničnici redom osudivši ovaj čin.

Možda će vas zanimati

U Zagrebu se crvene zbog ovog čina maloumnika, a navijačka podgrupa Dinama, preuzela je na sebe odgovornost za ovo djelo. Tačnije, ogradila se od postupka svojih pripadnika.

"U ime Bad Blue Boys (BBB) Kustošija vam se javno izvinjavamo za poruku napisanu i objavljenu juče. Poruka je za svaku osudu i izgovora nema, ali u našu odbranu moram da kažem da to nije bilo djelo svih nas, nego određenih pojedinaca koji su to digli bez da smo vidjeli šta na njoj piše. Odgovorni za to će snositi posljedice, a vas molim da nam ne zamjerate, te da vam grupa ne padne u očima radi lošeg ponašanja pijanih klinaca i najgore od svega našeg propusta što to nismo odmah primjetili i zabranili im. Zgroženi smo svi tekstom poruke i još jednom izvinjenje u ime svih", piše na Facebook stranici ove grupe.


Novinari "Jutarnjeg lista", koji je tekst o ovome stavio u rubriku "crna hronika", razgovarali su sa vlasnikom poslovnog prostora koji su iznajmljuje u Kustošijanskoj ulici, gdje je zid oslikan kao navijački mural. Vlasnik prostora rekao je da je dozvolio grupi navijača Dinama da oslikaju balkon, ali da nije imao pojma o tome što će se dogoditi na njemu. Štaviše, dodaje se u tekstu, bio je potpuno neinformisan o cijelom ružnom događaju.

"Zaista ne znam ništa o tome. Momcima smo dali da islikaju balkon navijačkim obilježjima i oni su to uradili. Bili su stvarno pristojni", rekao je vlasnik tog poslovnog prostora, a kada su mu novinari "Jutarnjeg lista" pokazali fotografiju ekipe koja je istakla poruku mržnje, rekao je da to "nisu isti momci koji su crtali mural".

Stanari okolnih zgrada takođe su bili zgroženi divljanjem grupe mladića i svi kažu da su prvi put mladiće sa transparentom vidjeli u četvrtak.

"Urlali su ‘Ubij Srbina, ubij Srbina.’ Užas. Je l’ to normalno? Pijani su palili te baklje. Hvala Bogu da imamo dobru zvučnu izolaciju u stanu pa ne moramo da slušamo urlikanje", rekao je jedan od komšija koji su u četvrtak učeve svjedočili tom događaju.

U međuvremenu se oglasio i Tomas Bauer, kako "Jutarnji list" navodi - jedan od istaknutijih sa sjeverne tribine stadiona "Maksimir".

"To je bolesna je, antihrišćanska i antihrvatska poruka, koja sramoti časnu ratnu pobjedu. Koji vam je ku*** ljudi?", napisao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC