• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi samostalni trenerski posao za Darka Maletića: Ne bojim se izazova

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi stručnjak, nekadašnji bh. reprezentativac i fudbaler banjalučkog Borca i Partizana iz Beograda, Darko Maletić (39), preuzeo kormilo drugoligaša Republike Srpske, ekipe Laktaša, sa kojim započinje trenersku karijeru.

 Darko Maletić novi trener Laktaša Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Darko Maletić započinje prvu samostalnu trenersku avanturu.

Mladi, 39-godišnji stručnjak, preuzeo je kormilo drugoligaša Republike Srpske, ekipe Laktaša, sa kojim će pokušati da ostvari što bolje rezultate, ali i stekne neophodno iskustvo.

Na fudbalskom terenu dokazivao se godinama, a sada je došlo vrijeme da pokuša isto ostvariti i na klupi.

Možda će vas zanimati

"Mislim da je došlo vrijeme za samostalni rad. Zvali su me ljudi iz Laktaša i, u dogovoru s Borcem, prihvatio sam njihov poziv. To mi je sasvim OK za početak. Sredina mi odgovara, a što se tiče samih ciljeva, vidjećemo sve kako će izgledati kad krenemo s radom", rekao je Maletić za MONDO.

Dosta toga zavisiće i od epidemiološke situacije, koja je donijela brojne probleme sportskim kolektivima, pa i prekid sezone 2019/20, koju su Laktaši na kraju završili na šestoj poziciji.

"Mnoge stvari poremetili su problemi sa koronom. Iako Laktaši imaju visoke ciljeve, atipična je situacija. Bila je duga pauza, pa tek kad počnu pripreme vidjećemo kakvo je stanje sa igračkim kadrom, koji, iskren da budem, ne poznajem najbolje. Tada ćemo i znati koji su naši realni dometi", rekao je Maletić, koji će sutra u 18 časova izvršiti prozivku svojih izabranika i zvanično krenuti sa pripremama za predstojeću sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Zapad".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Postojala je opcija da Laktaši dobiju mjesto i u proširenoj Prvoj ligi Republike Srpske, ali nekadašnji fudbaler Borca i beogradskog Partizana, te reprezentativac BiH, smatra da to nije realno u ovom trenutku.

"To u ovom trenutku nije realno i oni nisu željeli da ulaze u rizik. Prva liga mnogo je skuplja od Druge, teško je to sve finansirati, tako da je realna priča ove godine drugoligaško društvo. Ali, sigurno je plan da se napadne najviši plasman i već sljedeće godine obezbijedi najviši rang. Ponavljam da će mnoge stvari biti jasnije kada sagledamo igrački kadar i njegove mogućnosti. Želja je da do zime budemo među prve tri-četiri ekipe, a onda da se usmjerimo ka tom cilju. Pred mene nije postavljeno nikakvo 'moranje', ali ako nam se ukaže prilika, sigurno ćemo ići u pravcu napada na Prvu ligu RS", poručuje mladi strateg.

LICENCA

Darko Maletić posjeduje UEFA A licencu, a u planu je da u dogledno vrijeme stekne i PRO licencu. "Program za sticanje PRO licence trebalo je da bude održan u maju, ali je sve zbog problema sa pandemijom prolongirano za novembar, pa vjerujem da ću uskoro i to uspješno završiti", rekao je novi trener Laktaša.

Trenerski posao pekao je u stručnom štabu drugoligaša Karanovca, nakon čega je bio pomoćnik ranijem treneru Borca Branislavu Kruniću.

Iako nije dovoljno upoznat sa igračkim kadrom sa kojim Laktaši raspolažu, nema sumnje da će se već nakon nekoliko odrađenih treninga upoznati sa igračima i vidjeti koje su to prednosti i mane ekipe.

"Neke momke poznajem iz vremena dok sam radio u Karanovcu, ali to je bilo prije dvije godine. Ima tu igrača koje znam iz omladinskih kategorija Borca, sa nekim ću se tek upoznati, ali već od sutra ćemo u hodu rješavati eventualne nedoumice oko određenih pozicija. Iako nemam jasnu sliku, ne bojim se izazova. Pokušaćemo dati sve od sebe, napraviti što bolju ekipu, a želja mi je i da sam sebe testiram i vidim kako je raditi samostalno", zaključio je Maletić.

Sezona u Drugoj ligi RS počinje 8. avgusta.

DRUGA LIGA RS

Osim Laktaša, u Drugoj ligi RS "Zapad" u sezoni 2020/21 nastupaće: Progres Kneževo, Proleter Teslić, Borac Šamac, Omarska, Jedinstvo Žeravica, Mladost Donja Slatina, Dubrave, Sloga Trn, Sloga Srbac, Sloboda Mrkonjić Grad, Brdo Hambarine, Čelinac i Polet 1926 iz Broda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC