• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović se oglasio - znam s kim imam posla: Truli kompromisi će ugasiti ABA, zašto da učestvujemo u tome?

Autor Dragan Šutvić

Pred odlučujuću utakmicu finala predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je o suđenju, kriterijumima, ali i navijačima.

 aba liga plej of peta utakmica crvena zvezda budućnost nebojša čović Izvor: TV Prva / screenshot

Crvena zvezda i Budućnost igraće petu utakmicu finala ABA lige, a tenzije su pred tu utakmicu izuzetno velike. 

Ne samo zbog bitnosti meča, već i zbog sudijskih grešaka u dve utakmice odigrane u Podgorici, kao i pritisaka koje je KK Crvena zvezda doživjela. 

Možda će vas zanimati

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva predsjednik Zvezde Nebojša Čović osvrnuo se na ta dešavanja. 

"Ono što se mi trudimo da atmosfera bude takva da se svim učesnicima obezbijedi regularnost takmičenja. Kako znate prve dvije utakmice su bile takve da nije bilo nikakvih problema. Ni sa ponašanjem, ni sa suđenjem", naglasio je Čović. 

Što se tiče duela u Podgorici, istakao je da je Zvezdi nanijeta šteta koja je lako uočljiva!

"A ono što se dešavalo u Podgorici vi ste mogli da vidite i auditorijum da proijceni kakva je šteta nanijeta Crvenoj zvezdi. U smislu i pristupa i suđenja. O ponašanju, vrijeđanju, pritiscima, da i ne pričamo. Mi smo doživjeli satisfakciju da je sudijska komisija kaznila sudije i za treću i za četvrtu utakmicu", naglasio je Čović i istakao da ligi nisu potrebni "truli kompromisi". 

"To je stalno neko balansiranje i pravljenje trulih konpromisa koji u perspektivi mogu ABA ligu da dovedu u stanje da ona više ne postoji. Jer takav pristup sa određenim nečasnim tendencijama je bespredmetan, zašto bismo učestvovali u tome? Takva je npr. formulacija sudije su pravile greške na obje strane. Ali napravite analizu, na vašu stranu je napravio 15 ili 20 grešaka, a na moju stranu 5 grešaka. Znate šta znači 20 lopti. To je zaprepašćujuće. ako imate deklarisano najbolje sudije da prave onakve greške", dodao je on. 

On je prije petog meča apelovao na sve koji budu na tribinama da ne nasjedaju na provokacije. 

"Apelujem i molim da sve prođe u najboljem mogućem redu, da nema ubacivanja stvari u teren, da nema nekog ulaska u teren. Sve drugo će biti iskorišćeno protiv Crvene zvezde. Kroz provokacije i ostale stvari", dodao je Čović.

Na konstantaciju novinarke da izgleda kao da je siguran da će biti provokacija rekao je da zna sa kim ima posla. 

"Znam sa kim imam posla. Najavljen je dolazak gradonačelnika Podgorice. Kad smo bili u Podgorici nismo mogli da izađemo nigdje iz hotela. Svaka čast crnogorskoj policiji, koja je uradila izuzetno profesionalno posao, za razliku od onoga kada su oni učestvovali u pljuvalnju igrača", istakao je on. 

Još jednom je objasnio sve pritiske sa kojima se su se susreli u Crvenoj zvezdi u Podgorici. 

"Prvo, ja se ne plašim takvih ni pristupa niti bilo čega, ali je neprijatno ako permamentno traje vrijeđanje i pljuvanje, ako vam vrijeđaju i porodicu. Po strukturi tih navijača vidite da su gotovo sve to organizovane grupe napaljenih navijača. Dejan Radonjić je prolazio toplog zeca, jeste bilo pomjerano od naše klupe, ali je opet bila grupa iza naše klupe, njih 5-6, koji su konstatno najodvratnije vrijeđali našeg trenera", naglasio je Čović. 

Na kraju se osvrnuo na sudijsku strukturu, 

"Na sve to imate suđenje kakvo imate, a imate i čudnu strukturu. Znate kada se igra plej-of svodi se sudija sa 40 i nešto na 12. Tu imate 5 slovenačkih, 3 hrvatska, a samo po 2 srpska i slovenačka. A ja znam da su naše sudije najbolje. Proglasiće me za nekog nacionalistu, ali ja znam da je tako, mene ne zanima nacionalna pripadnost. Ta bahatost, arogancija... Sudije moraju da budu nevidljivi faktor", dodao je Čović.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC