• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njegove trojke srušile Partizan - Megin "iks faktor" za finale! Luka za MONDO: Možda su neki iznenađeni, ali mi nismo

Autor Dragan Šutvić

Njegovi hici iz daljine poveli su Megu ka pobjedi. U razgovoru za MONDO, Luka Cerovina pričao je o svojoj igri, timskom uspjehu, kao i o čitavoj sezoni tima Vlade Jovanovića.

 košarka liga srbije mega partizan luka cerovina Izvor: MN PRESS

Istorijskom pobedom protiv Partizana u subotnjoj "majstorici" polufinala, košarkaši Mege Sokerbet plasirali su se prvi put u klupskoj istoriji u finale domaćeg plej-ofa.

Mlada ekipa Vlade Jovanovića, predvođena iskusnim asovima Milenkom Tepićem i Draganom Milosavljevićem, odigrala je čvrst meč, kontrolisala rezultat protiv velikog rivala i na kraju mirno privela utakmicu kraju.

Možda će vas zanimati

Trener crno-belih Aleksandar Matović rekao je da je meč bio odlučen u prvom poluvremenu, a jedan od najzaslužnijih za to bio je mladi Luka Cerovina (21 godina, 201 centimetar), Jovanovićev adut koji je ušao sa klupe i napravio razliku.

Na kraju prve i početkom druge četvrtine on je "vezao" tri trojke i donio Megi prednost koju nije ispuštala. Takođe, u završnici je pogodio trojku o tablu i praktično stavio tačku na meč.

"Imao sam malo i sreće, ostao sam četiri puta sam, odmah u početku, i u kratkom periodu pogodio sam ta tri šuta. Poslije smo održavali razliku. Otvorilo se meni, a moglo je da se otvori i drugima", skromno je rekao Cerovina za MONDO.

Nekadašnji zlatni "orlić" priznao je da je bio uzbuđen, kao i cijeli tim.

"Uzbuđenje je bilo veliko - i moje i svih u timu. Em smo svi mladi, em Mega nikad nije ušla u finale domaćeg prvenstva. Imali smo jaku želju da pobijedimo, a ja sam imao posebnu želju nakon što sam na prvoj utakmici promašio dvije trojke".

Izvor: MN PRESS

Interesantno je da je Cerovina završio meč sa 14 poena u svom učinku, kao i u "plus-minus" statistici, a i utakmica je završena upravo sa 14 razlike. I brojke pokazuju koliku je razliku napravio.

Interesantno je da je Luki za svaki pogodak sa distance asistirao Milenko Tepić, apsolutni lider Mege u ovoj seriji.

Na konstataciju da mu je sjajni veteran asistirao za prve tri trojke, Cerovina je dodao:

"Asistirao mi je i kod četvrte. Dodao mi je i nisam odmah bio siguran šta sa loptom, pa sam šutnuo i ušla je u tablu", priznaje Cerovina, iskreno i uz osmijeh.

"Tepić nam mnogo znači i pogotovo ovu seriju igra fenomenalno. Donio nam je iskustvo i smirenost. Ukratko, ono što nemamo, on nam je dodao. Naravno, i Dragan Milosavljević je učinio isto svojim dolaskom, vrhunski igrač, koji igra kao da nije imao dugu pauzu. I za to je mnogo zaslužan i naš kondicioni trener Marko Sekulić, koji non-stop radi sa nama i sa njim, da se što prije vrati. Uz njih, naravno, važno je i to što nam je tu Jovan Novak, koji takođe donosi iskustvo".

Trener Vladimir Jovanović čestitao je svom timu poslije utakmice i priznao da je i on bio iznenađen time što je Mega odigrala od početka do kraja bez oscilacija.

"Cijele godine smo igrali jako dobro i možda smo druge iznenadili rezultatom, ali mi nismo bili iznenađeni. Mnogo smo trenirali i smatramo da smo zaslužili sve te pobjede i dobre partije. Znali smo i tokom sezone da zablistamo, da dobijemo 20 razlike po četvrtini, a onda u trećoj četvrtini da to ispustimo. Neke smo mečeve gubili tako, a u nekima smo se vraćali. Sad smo protiv Partizana dobili sve četiri četvrtine bez oscilacija. Naravno, i iskusniji smo i na kraju, mislim da smo bili bolji u ovoj seriji".

Izvor: MN PRESS

Razvojni put Luke Cerovine

Mladi košarkaš Mege član je sistema beogradskog kluba pet godina.

"Rodio sam se u Kragujevcu 2000. godine, poslije šest meseci sam otišao u Zvečan, mjesto na Kosovo i Metohiji, gdje sam odrastao. Tamo sam počeo da igram košarku, poslije osnovne škole sam prešao u Kraljevo i igrao za Polet. Tamo sam bio dvije godine i 2016. sam došao u Megu", rekao je Cerovina.

Dok se čeka ishod serije Crvena zvezda – Borac, sportski je reći da se pobjednik još iščekuje, a objektivno da bi bila senzacija da Čačani preokrenu i da dobiju crveno-bijele u preostale dvije utakmice.

Cerovina smatra da će Mega i protiv Zvezde imati šta da pokaže, kao i ranije ove sezone.

"Tri puta smo zvanično odigrali sa njima i sve utakmice bile su egal. U Kupu su nas pobijedili u finalu u završnici, prvi meč u ABA ligi smo izgubili u posljednja dva minuta, imali smo šest razlike koliko se sjećam, a u drugoj smo se držali do posljednjih pet minuta. Na osnovu tih utakmica vidimo svoje šanse i mislim da u hali u kojoj treniramo možemo da pobijedimo svakoga, jer je mala, nema navijača i to bi mogla da bude naša prednost u odnosu na Zvezdu", dodao je Cerovina za MONDO.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC