• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kevin Panter košta 1.200.000€, kao tri naša kluba! Selektor Hrvatske se žali - Ne možemo kao Partizan zbog EU!

Autor 000

Selektor Hrvatske Veljko Mršić pomenuo je i prelazni rok Partizana u svojoj analizi lošeg rezultata košarkaške reprezentacije Hrvatske.

 kevin panter kao budžet zadar cibona split Izvor: MN PRESS

Veljko Mršić je prethodnih dana bio u centru pažnje u Hrvatskoj pošto se nakon neuspjeha reprezentacije Hrvatske na kvalifikacionom turniru u Splitu govorilo o njegovoj budućnosti na klupu nacionalnog tima.

Na kraju je nađen kompromis. Mršić je ostao na čelu reprezentacije, ali je morao da ode iz Zadra kako bi se posvetio samo radu u nacionalnom timu. Sada je komentarišući probleme u reprezentaciji za "Večernji" pomenuo i srpsku košarku!

Možda će vas zanimati

"Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partizan: Zeka Lideja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, košta 1.200.000 evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1.500.000 evra", rekao je Mršić. 

On je pomenuo i Igokeu, demonstrirajući kako hrvatski klubovi jednostavno ne mogu da se nose sa konkurencijom na Jadranu. 

"Ili dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrijede kao cijeli budžet Zadra. S poreskim sistemom kao članice Evropske unije nama je teško da konkurišemo zemljama u okruženju koje u EU nisu", pojasnio je Mršić. 

Na kraju nije isključio ni ponovno davanje hrvatskog pasoša nekom košarkašu kako bi se pojačala konkurencija u timu

"I to je jedna od stvari zbog kojih se tražio moj profesionalni selektorski angažman. Trebaće da se dobro pregleda šta se nudi, a ako nađemo dobro rješenje, tog ćemo igrača nastojati da naturalizujemo. A poželjno je da taj već može da igra u kvalifikacijama jer u njima opet nećemo moći da računamo na NBA i evroligaške igrače", zaključio je Mršić.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC