• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije Partizana i Zvezda objavila budžet! Čović otkrio sve: Mi smo transparentni, o mojoj kandidaturi odlučiće ljekari

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nebojša Čović je pričao o raznim temama, a jedna od tih bile su i finansije

 nebojša čović kk crvena zvezda budžet Izvor: MN PRESS

Početak sezone se bliži, a timovi se polako kompletiraju. I Crvena zvezda i Partizan traže pojačanje na poziciji centra.

Postoji dosta spekulacija, a dok se to čeka oba tima su izašla u javnost sa budžetima. Poslije Ostoje Mijailovića je to učinio i Nebojša Čović.

Možda će vas zanimati

"Iznosim podatak, jer Zvezda mora da bude narodni klub, jasna i transparentna. Bruto budžet će biti oko pet miliona i 100 hiljada evra. U tom bruto budžetu je i plaćanje stanova, menadžerska provizija, obezbjeđivanje automobila. Postoje ugovori o radu kojima ste po zakonu u sportu u obavezi da imate", rekao je Čović prilikom gostovanja na "Prva TV".

Otkrio je još neke finansijske detalje.

"Dugujemo oko 30 miliona dinara za PDV, ali je to posljedica korona udara. Cifre koje su se vrtjele po medijima nisu tačne. Njima je pridruženo ono što je bila bivša Zvezda, što je riješeno UPPR-om 2015. godine. Ostaje nam još da sa Poreskom upravom sravnimo račun. Ne mogu oni da budu iznad sudskog pravosudnog rješenja."

Izvor: MN PRESS

Pandemija je napravila velike probleme u funkcionisanju kluba.

"Imali smo jednu od najtežih sezona od kada sam u klubu. Prvenstveno zbog korone. Dogodile su nam se najveće radosti i razočaranja. Došlo je do velikih deficita. Planirano je bilo 250.000 evra za putovanja u Evroligi. Potrošli smo 750.000, deficit 500.000 evra. Planirali smo budžet milion i 750.000 od karata, prihodovali nepunih 50.000, ogroman deficit. Kada se sabere izađe oko tri miliona. Osvojili smo Kup, ABA ligu, domaću ligu i mislim da će to biti poštovano i cijenjeno. Zato sada pozivam navijače da kupe karte, vodili smo računa da sezonske budu primjerene trenutnim mogućnostima."

Upitan je i hoće li ostati predsjednik Crvene zvezde, tačnije hoće li se opet kandidovati.

"Moje zdravstveno stanje će donijeti odluku, imao sam koronu i nisam u tako dobroj formi za tako odgovoran posao kakav je voditi Zvezdu. Nisam neodgovoran, tu mora da bude konkretan posao iza kog stoje rezultati. Odluku će donijeti doktori. Biće to do sredine septembra, do 20. septembra. Klub funkcioniše, tu su ljudi koji rade i trude se. U junu sam proslavio 52 godine boravka u košarci i nikada nije bilo gore kao prošle sezone", zaključio je Čović. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC