• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goriće Pionir – stiže najvrelija ruka Evrope, a onda i Partizan!

Crvena zvezda je prošla najteži dio regularne sezone odmah na startu, a sada je čekaju mečevi u "Pioniru" i derbi!

 crvena zvezda najava evroliga derbi kk partizan Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić i njegov tim su uz mnogo pehova, pakleni raspored i nemilosrdan ritam pregurali oktobar. 

Skor do sada je 12 odigranih utakmica, šest pobeda, šest poraza, drugo mjesto u ABA ligi i dva trijumfa u Evroligi. Raspored nije mogao biti teži na startu sezone pošto se u Evroligi išlo na duga gostovanja i igralo se sa velikanima poput CSKA, Fenerbahčea, Makabija i Olimpije iz Milana, dok su u ABA odigrani mečevi sa pretendentima na titulu ekipama Budućnosti i Cedevita Olimpije, a gostovanje u Laktašima se pokazalo kao klizavo.

Ritam neće postati ništa lakši dok god crveno-bijeli igraju Evroligu i malo će biti sedmica kada tim ne igra dvije utakmice, a iako u ovoj sedmici gledamo čak tri meča crveno-bijelih sada će Radonjićev tim imati priliku da u "Pioniru" napravi seriju pobjeda!

TRI PUTA U SEDAM DANA – GOREĆE PIONIR!

Izvor: MNPRESS

Prvi meč je već od 18 časova kada u goste dolazi Mega, a trener Vlada Jovanović je pre meča istakao da će njegova ekipa probati da dobije ovaj meč na svježinu. 

Mega nije blistala od početka sezone, dobili su samo timove od kojih se očekuje borba za opstanak – Krku i SC Derbi, ali finalisti Superlige iz prošle sezone su znali da namuče crveno-bijele.

Opet će Dejan Radonjić imati probeleme sa sastavom tima, ne samo zato što neće biti Nikole Ivanovića i Erona Vajta, već i zbog toga što neki igrači koje Radonjić ima na raspolaganju nisu 100 odsto spremni. A moraće da pazi na njihovu formu i minutažu šef struke crveno-bijelih jer za samo sedam dana njegov tim igra tri meča. 

Tri dana poslije Mege u Beograd dolazi Panatinaikos koji je za sada na istom skoru kao Crvena zvezda, imaju dvije pobjede i pet poraza u Evroligi. Ovo je jedna od utakmica u kojoj mnogi očekuju pobjedu od crveno-bijelih, ali kao što smo vidjeli protiv Albe, takve utakmice znaju da budu najopasnije.

U nedjelju se sve završava gostovanjem Zadru, ekipi koja je pored Mornara ostavila najslabiji utisak u ABA do sada, pa iako u ovoj sedmici crveno-beijle očekuju tri meča, raspored je mnogo lakši nego u oktobru kada su se redali ABA derbiji i teški protvnici u Evroligi.

A potom slijedi uvertira za meč koji čekamo!

SPREMITE SE ZA DERBI!

Izvor: MN PRESS

Četiri dana nakon Zadra u Beograd stiže nezgodna ekipa ASVEL-a. Iznenadili su sve svojim igrama na startu sezone i u samom su vrhu Evrolige, a plejmejker Eli Okobo je oduševio svojim igrama. 

Ovaj 24-godišnji Francuz vratio se iz NBA i za sada je u fantastičnoj formi. Žalgirisu i Makabiju je ubacio po 23 poena, Olimpiji iz Milana 25, a u prošlom kolu je kaznio Panatinaikos sa čak 35 poena. Nadaju se u crveno-bijelom taboru da bi do tada mogli da dobiju nazad u pogonu Nikolu Ivanovića, čija odbrana i kreacija evidentno nedostaju ekipi.

Ipak, koliko god da će biti uzbudljivo dočekati tim koji je hit u Evropi, posle ovog meča dolazi duel koji će zapaliti košarkaški region.

Dugo se neki "vječiti derbi" nije ovako čekao, sa jedne strane je evroligaška Crvena zvezda sa Nikolom Kalinićem, Ognjenom Dobrićem i centarskim tandemom Mitrović-Kuzmić koji igra iznad svih očekivanja, a sa druge Partizan Željka Obradovića koji ruši sve pred sobom.

Vidjeli smo u prethodnim sezonama koliko je regularna sezona važna u ABA ligi i koliko domaći teren donosi u plej-ofu, a sada će i mnogo više od plasmana na tabeli biti u pitanju.

Prestiž, rivalitet, čelo ABA tabele i još mnogo toga biće na talonu. Željkov Partizan će htjeti da pokaže zube i dokaže da može da sruši dominaciju crveno-bijelih, a Radonjićeva ekipa će sigurno željeti da prizemlji zahutali parni valjak.

Meč se igra za 14 dana, a u te dve nedelje gledaćemo mnogo košarke. Do tada će mnogo toga biti jasnije, ali jedno je sigurno – derbi odavno nije bio ovoliko iščekivan!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC