• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo niste znali o Mišku Ražnatoviću: Bio student generacije, prije menadžerske karijere igrao košarku sa Pekovićem!

Autor Haris Krhalić

Miodrag Miško Ražnatović sada je poznati menadžer, a nekada je igrao košarku.

 Miško Ražnatović intervju Izvor: MN PRESS

Sada svako ko prati košarku zna za Miška Ražnatovića kao menadžera koji vodi karijere mnogih zvijezda poput Vasilija Micića i Nikole Jokića, ali nije uvijek bilo tako. 

Kada je završio fakultet počeo je da se bavi nečim drugim, ali ga je ljubav prema košarci vratila u svetu sporta.

"Nakon što sam završio Pravni fakultet imao sam ozbiljnu advokatsku kancelariju i svi moji planovi tada su bili vezani za pravosuđe, no sredinom devedesetih godina igrači u Srbiji počeli su da dobijaju veće novčane iznose i pravna zaštita ugovora postala im je znatno važnija. Tim sportskim pravom, da to tako nazovemo, tada se niko nije bavio, a igrači su me uglavnom znali s košarkaških terena jer sam te 1995. godine još uvijek aktivno igrao u srpskoj ligi", otkrio je on za hrvatski "Tportal". 

Možda će vas zanimati

On je istakao da na početku karijere mnogi nisu dobro gledali na ono čime se bavi, pa je imao problema i sa Košarkaškim savezom Jugoslavije.

"Početak, kao i svaki, bio je turbulentan jer sam bio na meti klubova, pa čak i KSJ-a, ali su se stvari odlično odvijale za igrače i broj klijenata je rastao. Poslije nekog vremena uvidio sam prostor da, pored pravnog posla, igračima pronalazim poslove imajući u vidu kontakte i košarkaško znanje koje sam posjedovao", dodao je on. 

Mnogi to ne znaju, ali Miško Ražnatović je na fakultetu bio student generacije!

"Bio sam student generacije i završio fakultet prije 22. rođendana, tako da je svima jasno koliko to nije bilo jednostavno", ispričao je on.

A kada je nabrajao idealnu petorku igrača koje je zastupao, pomenuo je i još jedan za mnoge nepoznat detalj. Davor Adam se u intervjuu za MONDO prisetio Ražnatovićeve košarkaške karijere, ali malo ko zna da je sadašnji menadžer dijelio svlačionicu sa Nikolom Pekovićem. 

"Vasilis Spanulis svakako je zaštitno lice agencije i neko ko je proveo sa mnom skoro 20 godina. Rasli smo zajedno i šta god se bude događalo u budućnosti, on će biti uvijek malo ispred svih. Nikola Jokić je svakako tu kao neko ko je postao najbolji igrač svijeta. Nikola Peković je momak kog zaista obožavam i imam velike emocije prema njemu. Možda i zato što smo jednu sezonu igrali zajedno u Banjici, kada je on bio 17-godišnjak", otkrio je Ražnatović. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC