• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić mirno čeka crno-bijele

Krka i Partizan mt:s u Novom Mestu odlučuju o prvom mjestu na tabeli NLB lige. Strateg domaćih kaže da njegov tim nema imperativ pobjede.

 Džikić mirno čeka crno-bijele Izvor: MONDO

Aleksandra Džikića svojevremeno su mnogi "vidjeli" kao nasljednika Duška Vujoševića na klupi Partizana, ali ga je trenerski put, preko NBA lige, odveo u Sloveniju.

Sa Krkom je prošle sezone postao prvak Slovenije, a dva kola prije kraja regionalnog takmičenja pretenduje da na Fajnal for ode kao "prvi nosilac". Da bi Krka ostala na čelu tabele, moraće u subotu od 17 časova da savlada upravo crno-bijele u dvorani Leona Štuklja.

Ipak, Beograđanin na privremenom radu u Novom Mestu smatra da startna pozicija neće biti od presudnog značaja, kada se u Ljubljani budu vodile direktne borbe za titulu.

"Podjednako je teško igrati protiv Olimpije i Zagreba", rekao je Džikić dnevnom listu "Sport" i dodao da Krka "nema imperativ pobjede".

"Prvi smo izborili plasman na Fajnal for, poslije čega su nam ostale tri lijepe utakmice do kraja lige. U prvoj smo pobijedili Cibonu, sada igramo sa Partizanom, a u posljednjem kolu gostujemo Hemofarmu. Mislim da uopšte nije presudno da li ćemo na Fajnal for sa prve ili druge pozicije".

Krka ima skor 17-7, a crno-bijeli 16-8. Domaćin će vjerovatno željeti revanš za ubjedljiv poraz u Pioniru (75:50), ali Džikić ni tome ne pridaje veliku važnost.

"Sigurno ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo, ali znajte da se pobjede nekada ne izražavaju rezultatom. Niko u Evropi ne može pred utakmicu sa Partizanom da kaže da će sigurno pobijediti".

Džikić je dodao da za mjesec dana do završnog turnira može svašta da se dogodi i da će biti važno ostati u formi kroz nacionalna prvenstva.

"U svakom slučaju, čini me srećnim što vidim da Krku protivnici gledaju potpuno drugačije nego na početku sezone", zaključio je priču za "Sport".

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC